Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κάρλα
Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κάρλα

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κάρλα

Aπαγορεύει την αλιεία στην υπό δημιουργία λίμνη Κάρλας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, με απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.
Η  απόφαση ελήφθη έχοντας υπόψιν -μεταξύ άλλων -την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ισορροπημένη ανάπτυξη του υπό διαμόρφωση οικοσυστήματος της υπό δημιουργία λίμνης Κάρλας, το οποίο στην παρούσα φάση της επανασύστασης είναι ασταθές , αφού όλες οι παράμετροι (βιολογικές, χημικές και φυσικές) βρίσκονται σε διαδικασία διαμόρφωσης των τελικών τιμών τους, που θα λάβουν ,σε χρονικό διάστημα που θα εξαρτηθεί από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες (ηλιοφάνειας βροχοπτώσεων κ.λπ.), μετά το πέρας της πλήρωσης της λίμνης µε νερό.
Επιπλέον, το γεγονός , ότι δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως τα πεδία διαβίωσης και αναπαραγωγής των ψαριών την στιγμή μάλιστα που τα όρια της λίμνης , όσο αυτή βρίσκεται στην φάση πλήρωσης, ευρίσκονται σε δυναμική διαμόρφωση, καθώς επίσης, την ανάγκη προστασίας των υδρόβιων οργανισμών της υπό δημιουργία λίμνης Κάρλας, (ιχθύων κ.λπ.) (περιοχή NATURA) και το γεγονός ότι, το πρόγραμμα ελέγχου της ποιοτικής κατάστασης των εισερχομένων υδάτων στην υπό δημιουργία µέσω των διωρύγων και των αποστραγγιστικών τάφρων της περιοχής, είναι σε εξέλιξη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, απαγορεύεται η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία σε όλη την έκταση της υπό δημιουργία λίμνης Κάρλας , στις τάφρους και σε όλες τις υδατοσυλλογές μέσα και γύρω από αυτήν , ενώ η εφαρμογή της παρούσας απόφασης αναθέτεται στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής.
Στους παραβάτες των διατάξεων της παρούσας επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται µε τις διατάξεις του Ν∆ 420/1970 άρθρο 11 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Η απόφαση ισχύει για ένα χρόνο και συγκεκριμένα  από 30/3/ έως 30/3/2017.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση