Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αόρατο έγκλημα η σωματεμπορία στην Ελλάδα
Αόρατο έγκλημα η σωματεμπορία στην Ελλάδα

Αόρατο έγκλημα η σωματεμπορία στην Ελλάδα

Στις 20.000 φτάνει ο αριθμός αλλοδαπών γυναικών, μεταξύ των 14-30 ετών,  στην Ελλάδα που είναι θύματα ς, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ Α21, μέλη της οποία έδωσαν συνέντευξη τύπου σήμερα στο αρχονταρίκι του Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού , με αφορμή την  ενημερωτική εκδήλωση για την Σωματεμπορία (human trafficking), που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19/3, στις 6.30μ.μ. στο Domotel Xenia Volos, υπό την αιγίδα της  Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Αρχικά ο Επιφάνιος Οικονόμου χαρακτήρισε μέγιστο ζήτημα της εποχής τη , τονίζοντας ότι το φαινόμενο διευρύνεται και εκτινάσσεται  με την είσοδο προσφύγων στη χώρα  τα οποία πέφτουν θύματα κυκλωμάτων που τα εκμεταλλεύονται.

« Η αγκάλιασε την πρωτοβουλία της ΜΚΟ Α21  για την ενημερωτική εκδήλωση που αφορά στη μεγάλη μάστιγα και πληγή , που αποτελεί  ντροπή για την παγκόσμια και εθνική κοινότητα. Είναι ένα ζήτημα που μπορεί να χτυπήσει κάποια στιγμή και τη δική μας πόρτα. Είναι ένα κοινωνικό και πνευματικό ζήτημα το οποίο στηρίζει η Εκκλησία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Επιφάνιος.

Στη συνέχεια η Λητώ Καραγκούνη, υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης, της ΜΚΟ Α21 αναφέρθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει στο Βόλο , υπό την αιγίδα της ΙΜΔ και  την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ χαρακτήρισε τη σωματεμπορία , σημειώνοντας που πρέπει να αναληφθούν δράσεις για την πάταξή του.

Ακολούθως η  Μαρίνα Ντονοπούλου δ/ντρια  της Α21 στην  Ελλάδα είπε πως η ΜΚΟ ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια και υφίσταται διεθνώς σε 13 χώρες.

Η ίδια χαρακτήρισε αόρατο τη σωματεμπορία  και πρόσθεσε ότι γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη  και όχι μόνο (Ουκρανία, Ρωσία, Ρουμανία, Αλβανία, Νιγηρία, Κονγκό, κ.α.) είναι αιχμάλωτες στη βιομηχανία του σέξ.

Τέλος εξήγησε ότι επιλέχθηκε ο Βόλος για την εκδήλωση γιατί είναι πόλη-πέρασμα και σημείωσε ότι παρόμοιες εκ θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στις δράσεις της Α21 περιλαμβάνονται:

-Ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση κοινού

-τηλεφωνική γραμμή 1109 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση , για ενημέρωση και καταγγελίες , που βοηθά στη διάσωση και απελευθέρωση γυναικών

-Προστασία ατόμων, επαναπατρισμός και λειτουργία υ ημέρας  για όσους θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση