Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Αντίθετος ο Δήμος Βόλου στην κατάπλευση πλοίων από την Ιταλία
Αντίθετος ο Δήμος Βόλου στην κατάπλευση πλοίων από την Ιταλία

Αντίθετος ο Δήμος Βόλου στην κατάπλευση πλοίων από την Ιταλία

Tην  αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του προκαλεί  η πληροφορία σύμφωνα με την οποία την προσεχή Τρίτη και Τέταρτη προγραμματίζεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του δύο φορτηγά , προερχόμενα από την Ιταλία, που μεταφέρουν αριθμό αυτοκινήτων τα οποία θα εκφορτώσουν στην πόλη.

Όπως αναφέρεται σε του Δήμου, το γεγονός ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι όλη η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν στο λιμάνι του Πειραιά και υπήρξε αιφνίδια αλλαγή «προκαλεί εύλογη ανησυχία και απορίες για τους λόγους που την επέβαλαν και που πάντως με δεδομένη την δραματικά κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα εύλογα μπορέσουμε να εικάσουμε».

Ήδη με του δημάρχου , Αχ. Μπέου προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας εκφράζονται οι έντονες αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας σε μια τέτοια εξέλιξη και η διάθεση να υπάρξουν ενέργειες που θα την αποτρέψουν αν δεν ληφθούν τα σκληρά αλλά αναγκαία που η ίδια η Κυβέρνηση, αλλά και όλοι και οργανισμοί Υγείας, επιβάλλουν όπως:

-Καραντίνα 14 ημερών για το πλήρωμα των δύο πλοίων
-Απολύμανση των πλοίων και του συνόλου του φορτίου
-Απαγόρευση κατάπλου στο λιμάνι για το διάστημα αυτό και παραμονή τους αρόδο στα ανοιχτά του λιμανιού.

Με την αυτή, που κοινοποιήθηκε και προς τη Λιμενάρχη Βόλου, την ηγεσία του ΟΛΒ και τον πρόεδρο του Σωματείου Λιμενεργατών, τονίζεται : «Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που δεν θα ληφθούν τα αυστηρά, αλλά επιβαλλόμενα από , οργανισμούς και την ίδια την Κυβέρνηση, μέτρα θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, εμποδίζοντας μια τέτοια εξέλιξη, αφού είναι άμεση και ορατή η απειλή που συνιστά για την τοπική μας κοινωνία».

Τέλος ο δήμαρχος Βόλου, ως έσχατη και πλέον αποτελεσματική λύση και σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα, καλεί τον πρόεδρο των Λιμενεργατών να προτρέψει τους συναδέλφους του να απόσχουν από κάθε εκφόρτωσης από τα συγκεκριμένα , προστατεύοντας τόσο τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος, θα παρακολουθούν στενά το θέμα, θα ενημερώνουν για τις εξελίξεις την κοινή γνώμη και θα επιλέξουν τους πιο πρόσφορους και αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που θα απειληθεί η , τονίζεται στην του Δήμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας - https://t.co/jDr3jOKQVr -

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

"Αλιεύοντας" την είδηση