Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Αντίθετοι οι Βολιώτες στην μονάδα παραγωγής SRF
Αντίθετοι οι Βολιώτες στην μονάδα παραγωγής SRF

Αντίθετοι οι Βολιώτες στην μονάδα παραγωγής SRF

Με συνοπτικές διαδικασίες ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο την απόφαση  για αδειοδότηση   μονάδας  παραγωγής SRF  , ενώ έξω από το Δημαρχείο και υπό το βλέμμα αστυνομικών πολίτες έκαναν συμβολική  διαμαρτυρία.

Να σημειωθεί  ότι στο όνομα της «επιτάχυνσης» αντίστοιχων επενδύσεων με το του υπουργείου περιβάλλοντος, καταργήθηκαν οι γνωμοδοτήσεις των ΟΤΑ για τις ΜΠΕ. Γνωμοδοτήσεις όπως αυτές που είχε δώσει το για την χρήση RDF από την ΑΓΕΤ, η οποία ανακλήθηκε με νέα απόφαση από το ίδιο όργανο.

 

Η

Η Βόλου από την ΑΓΕΤ καταδικάζει την αυστηρά αστυνομευμένη- ακόμα και με εξοπλισμό για χημική επίθεση – χτεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση/παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με μόνους συμμετέχοντες την παράταξη του Αχ. Μπέου, για να εγκρίνει την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής καύσιμης ύλης SRF σε μία από τις πιο επιβαρυμένες από την αέρια ρύπανση πόλεις της Ελλάδας.

Η έννοια της δημοκρατίας προφανώς και δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηριστικό του εν λόγω κυρίου και για άλλη μια φορά το απέδειξε και αυτός και οι συν αυτώ άβουλοι συνεργάτες του περίτρανα μπροστά στους περίπου 700 συμπολίτες , που είχαν μαζευτεί έξω από το Δημαρχείο για διαμαρτυρία μετά από κάλεσμα της Επιτροπής

Η Επιτροπή Αγώνα μαζί με τους χιλιάδες συμπολίτες, που ανθίστανται σε ένα τέτοιο ύψιστης περιβαλλοντικής όχλησης , θα συνεχίσει να παλεύει για το αυτονόητο του καθαρού αέρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οργανώνει διαδικτυακή των ομάδων εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου στις 20:00, της οποίας οι πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα από τη διαδικτυακή της σελίδα και στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες θα ήθελαν έμπρακτα να βοηθήσουν εντασσόμενοι σε ομάδα – ες.

Ταυτόχρονα βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική υλοποίηση του δικτύου μετρητών των πολιτών και ετοιμάζουν  μία σειρά νομικές ενέργειες για τις παραλείψεις της πολιτείας στο ζήτημα της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Την ίδια στιγμή δηλώνουν αρωγοί στο επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο που θα οργανώσουν οι φορείς της πόλης.

Για άλλη μία φορά εφιστούν την προσοχή των πολιτών στο ότι υπάρχει ΜΙΑ επίσημα εκλεγμένη Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, υπερκομματική και αφοσιωμένη στο σκοπό της που είναι η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ, ως εκ τούτου όποιος από τα πρώην μέλη της Επιτροπής οικειοποιείται την ονομασία της καλώντας σε συναντήσεις, συγκεντρώσεις και δραστηριότητες,  με σκοπό να πλήξει την εγκυρότητά της και να διχάσει τον αγώνα για να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά του συμφέροντα, αυτό που καταφέρνει είναι να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από το σοβαρό πρόβλημα της πόλης, λειτουργώντας υπέρ των συμφερόντων της τσιμεντοβιομηχανίας και των «αρωγών» της. Ο συνεχίζεται δυναμικά, χωρίς αλαλαγμούς, μικροπολιτικές και σκοτεινούς ιδιοτελείς σκοπούς, με σταθερά και στιβαρά βήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση