Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίθετοι οι κάτοικοι για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς
Αντίθετοι οι κάτοικοι για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς

Αντίθετοι οι κάτοικοι για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς

Απέτρεψν σήμερ οι κάτοικοι στην περιοχή Αστέρια της Αγριάς, συνεργείο της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Βόλου, παρουσία και της αστυνομίας, να κόψει δένδρα στο παρκάκι, όπου η ΜΒ σχεδιάζει να κατασκευάσει αντλιοστάσιο στο πλαίσιο του έργου της ς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σήμερα περιμένουν την απάντηση του υποθηκοφυλακείου αλλά και του δήμου Βόλου και της ΜΒ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου. «Αν τελικά το πάρκο δεν αποτελεί κοινόχρηστο χώρο αλλά ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων, τότε είναι ι. Εμείς στήσαμε και φυτέψαμε και φροντίζουμε το πάρκο» δήλωσε τόνισε ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Κωνσταντίνος Θεοδοσόπουλος. Επιπλέον επισήμανε ότι οι κάτοικοι θα βρίσκονται καθημερινά στο χώρο και δεν θα επιτρέψουν να γίνει το έργο.

Ο κ. Θεοδοσόπουλος κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο Απ. Μαλαματίνη που ήταν σήμερα εκεί, ότι με τις του ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να κάνει πίσω, προκαλεί τους κατοίκους, αλλά «εμείς δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις προκλήσεις του». Επισήμανε και ζήτησε το αντλιοστάσιο μπορεί να κατασκευαστεί στο σημείο που πρότεινε με τη μελέτη του το χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για το έργο.

Ο οικισμός Αστέρια έχει ξεχωριστό σχέδιο πόλης από αυτό της Αγριάς και για το λόγο αυτό για την ώρα δεν συμπεριλαμβάνεται στο έργο της ς σύνδεσης της Αγριάς με το Βιολογικό.

Η Π.Π.Μ.

Για μια ακόμα φορά σήμερα οι κάτοικοι της συνοικίας Αστεριών Αγριάς υπερασπίστηκαν το πράσινο, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και τη νομιμότητα στη συνοικία τους. Η ΔΕΥΑΜΒ από ένα πείσμα και μόνο επιμένει να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο στο μοναδικό πάρκο και όαση πρασίνου στη συνοικία των Αστεριών.

Εμφανίστηκαν λοιπόν σήμερα συνεργεία του Δήμου Βόλου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Μαλαματίνη με πρόθεση να ξεκληρίσουν το πράσινο του πάρκου για να εγκαταστήσουν εκεί το αντλιοστάσιο, παρά τις εποικοδομητικές προτάσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αστεριών Αγριάς και τη σχετική γνωμοδότηση του ΤΕΕ, ο οποίος είναι ο εγκυρότερος φορέας και σύμβουλος της πολιτείας.

Η διακριτική και εποικοδομητική παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε τη δημιουργία επεισοδίων, δεδομένου ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στη συνοικία τους. Ήταν τόση η σοβαρότητα της δημοτικής αρχής η οποία ήρθε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο έργο ώστε δεν είχαν μαζί τους κανένα στοιχείο του φακέλου που να αποδεικνύει τη νομιμότητα του έργου! Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν ανταποκριθεί σε αίτημα των κατοίκων να τους χορηγήσουν τίτλους κυριότητας του συγκεκριμένου πάρκου.

Αντίθετα οι κάτοικοι παρουσίασαν έγγραφα που τεκμηριώνουν ότι το πάρκο ανήκει στη ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων και ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενεργήσουν σε ξένη ιδιοκτησία, χωρίς την άδεια του κατόχου. Συγκεκριμένα συμβόλαιο παρακείμενης ιδιοκτησίας που έχει συνταχθεί στο συμβολαιογράφο Βόλου Χαρίλαο Βαρσαμή αναφέρει επί λέξει ότι η ιδιοκτησία για λογαριασμό της οποίας συντάχθηκε το συμβόλαιο συνορεύει «…Νοτίως επί της πλευράς μέτρων είκοσι τριών και 50% με έκταση οικοδομικού Συνεταιρισμού περιελθόντος αυτή δυνάμει του υπ' αριθμ 9639 της 13ης Απριλίου 1956 πωλητηρίου συμβολαίου του συμβολαιογράφου Βόλου Χαρίλαου Βαρσαμή, νομίμως μεταγραφέντως».

Επομένως οι κάτοικοι διά του συλλόγου τους υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα από τις αρχές (Δήμο Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ) που δεν έδειξαν να τη σέβονται, αλλά αντίθετα επιμένουν πεισματικά να μη δίνουν λύση εποικοδομητική για όλους με τη μετατόπιση του αντλιοστασίου μερικά πιο κει για να σωθεί το πάρκο.

Οι κάτοικοι είναι υπέρ του έργου αλλά με τρόπο που να μη βλάπτει το περιβάλλον. Αυτό μάλιστα θα εξηγήσουν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία τους έχει καλέσει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο γραφείο της. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθειά της θα τηρηθεί η νομιμότητα και θα λάμψει η αλήθεια.

ΑΣΤΕΡΙΑ3ΑΣΤΕΡΙΑ2ΑΣΤΕΡΙΑ1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση