Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίθετοι οι γονείς στη μεταστέγαση του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου
Αντίθετοι οι γονείς στη μεταστέγαση του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου

Αντίθετοι οι γονείς στη μεταστέγαση του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου

Την αντίθεσή τους στη μεταστέγαση του 35ου υ Βόλου στα Αϊβαλιώτικα, σε ισόγειο κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, επί των οδών Αναξαγόρα, Σεφέρη και Πουλίου, εξέφρασαν γονείς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με η ένταση να συνεχιστεί .
Οι γονείς  εξέφρασαν αμφιβολίες κι αντιδράσεις για  την καταλληλότητα του αύλειου χώρου, στο νέο κτίριο και για  τη μεταστέγαση του υ το οποίο συστεγάζεται τώρα με το 28ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και για  τη νομιμότητα της επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα ,  τονίζοντας ότι ενώ έπρεπε να είναι πενταμελής ήταν τετραμελής, κάτι  που διέψευσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία  Μποντού.
Να σημειωθεί ότι, η δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Βόλου στο έγγραφό της προς το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται κι αποφασίζει ομόφωνα τη μεταστέγαση του 35ου υ Βόλου στη συνοικία Αϊβαλιώτικα, στον ισόγειο όροφο κτιρίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου που βρίσκεται επί των οδών Αναξαγόρα, Σεφέρη και Πουλίου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο για τη στέγαση και λειτουργία Νηπιαγωγείου, σύμφωνα με το «Πρακτικό Αναγκαιότητας & Καταλληλότητας χρήσης ακινήτου για την μεταστέγαση του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου» με ημερομηνία 08-11-.
Η αντιδήμαρχος είπε  ότι ο χώρος που στεγάζονταν το 35ο Νηπιαγωγείο ήταν ακατάλληλος και  σημείωσε: «Οι ανάγκες μας οδήγησαν να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις και να γίνει η μεταστέγαση σε ένα άψογο διδακτήριο.  Όλα έχουν γίνει νόμιμα και δεν υπάρχει θέμα ς απόφασης».
Η  ένταση προκλήθηκε όταν ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. αμφισβήτησε στοιχεία για τη σύνθεση της επιτροπής,  τονίζοντας  ότι τα για να πάνε στο νέο κτίριο θα πρέπει να διασχίσουν την εθνική οδό. Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Παγασών Κ. Βιδανόπουλος άρχισε να λογομαχεί με τον κ. Γαργάλα.
Επίσης ο κ. Γαργάλας ανέφερε ότι υπάρχει το έγγραφο της ς του μηχανικού, ο οποίος αναφέρει ότι δεν του δόθηκε το κλειδί για να δει το κτίριο.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς είπε απευθυνόμενος  προς τον κ. Γαργάλα: «Υπάρχει επιτροπή η οποία αποφάσισε. Αυτά τα παραμύθια αφήστε τα. Υπάρχει εκ του Νόμου επιτροπή που αποφάνθηκε. Ποσώς μας ενδιαφέρει τι λέει ένας μηχανικός που παραιτήθηκε».
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, ζήτησε να ξεκαθαριστεί το θέμα της επιτροπής ,  ωστόσο, επειδή έλαβε τη διαβεβαίωση από την κα. Μποντού ότι έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, , συμφώνησε με το θέμα.
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Απ. Γαλάτης, τόνισε ότι ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι καθαρά συμβουλευτικός και ζήτησε από τους γονείς να αφήσουν τη Δημοτική Αρχή να διοικήσει.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, παρατήρησε  ότι όποτε υπάρχουν διαφωνίες στο συμβούλιο επικρατεί οχλαγωγία και μπάχαλο και ζήτησε από τον κ. Μουλά να μην μεροληπτεί,  με τον πρόεδρο να απαντά: «Εσείς δημιουργείτε τα επεισόδια. Οφείλετε να είστε σοβαροί».
Μετά το τέλος συζήτησης του θέματος, Αχ. Μπέος, απευθύνθηκε προς τους γονείς και τους είπε ότι “είναι κρίμα ένα σύγχρονο κτίριο να μην το θέλετε”.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση