Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στη συνένωση τμημάτων ΑΤΕΙ – Πανεπιστημίων
Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στη συνένωση τμημάτων ΑΤΕΙ – Πανεπιστημίων

Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στη συνένωση τμημάτων ΑΤΕΙ – Πανεπιστημίων

Αντίθετοι στη συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, που σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση ς στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός εκπαιδευτικών ανά μαθητή και από έναν προς 25 που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 7925 στο ένας προς 15 μαθητές, να γίνουν μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών και να είναι αυτοτελής η λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Οι ζητούν ακόμη την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών και ταυτόχρονα να δδικηθεί η προάσπιση του δημόσιου υ, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, ποιοτικό και αποτελεσματικό δημόσιο .

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, από τη στιγμή που γίνει η συνένωση τμημάτων των ΤΕΙ με τα , το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να εφαρμόσει να μη διδάσκουν αποκλειστικά στις ηλικίες παιδιών 4 ως 6, παρά μόνο νηπιαγωγών. Εφόσον οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποφοιτούν από την ίδια σχολή, σημαίνει ότι θα έχουν και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, τόνισε.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αποκλειστικά διετή προσχολική αγωγή για παιδιά 4-6 ετών, αποκλειστικά από τις νηπιαγωγούς που αποφοιτούν από τα αντίστοιχα τμήματα προσχολικής αγωγής.

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και νηπιαγωγός Λίλα Πέτρου τόνισε ότι μέσα από τη συνένωση που προωθείται θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των νηπιαγωγών, διότι η πολιτική του υπουργείου είναι να πάψει πια το σχολεία να είναι δημόσιο και να γίνει ιδιωτικό.

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει να γίνει δίχρονη προσχολική αγωγή, για όλα τα παιδιά 4-6 χρονών και τα παιδιά μέχρι 4 χρονών να μπορούν να εγγράφονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς χωρίς τροφεία και να υπάρχει 12χρονη δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

Η κινητο ήταν Πανελλαδική με έξω από το υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από το Βόλο με στόχο να αναδειχτούν στην τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση