Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στη συνένωση τμημάτων ΑΤΕΙ – Πανεπιστημίων
Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στη συνένωση τμημάτων ΑΤΕΙ – Πανεπιστημίων

Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στη συνένωση τμημάτων ΑΤΕΙ – Πανεπιστημίων

Αντίθετοι στη των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, που σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός εκπαιδευτικών ανά μαθητή και από έναν προς 25 που προβλέπει το 7925 στο ένας προς 15 , να γίνουν μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών και να είναι αυτοτελής η λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ακόμη την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών και ταυτόχρονα να διεκδικηθεί η προάσπιση του δημόσιου σχολείου, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, ποιοτικό και αποτελεσματικό .

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, από τη στιγμή που γίνει η συνένωση τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να εφαρμόσει να μη διδάσκουν αποκλειστικά εκπαιδευτικοί στις ηλικίες παιδιών 4 ως 6, παρά μόνο νηπιαγωγών. Εφόσον οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποφοιτούν από την ίδια σχολή, σημαίνει ότι θα έχουν και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, τόνισε.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αποκλειστικά διετή προσχολική αγωγή για 4-6 ετών, αποκλειστικά από τις νηπιαγωγούς που αποφοιτούν από τα αντίστοιχα τμήματα προσχολικής αγωγής.

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και νηπιαγωγός Λίλα Πέτρου τόνισε ότι μέσα από τη συνένωση που προωθείται θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των νηπιαγωγών, διότι η του υπουργείου είναι να πάψει πια το σχολεία να είναι δημόσιο και να γίνει ιδιωτικό.

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει να γίνει δίχρονη προσχολική αγωγή, για όλα τα 4-6 χρονών και τα μέχρι 4 χρονών να μπορούν να εγγράφονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς χωρίς τροφεία και να υπάρχει 12χρονη δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

Η κινητοποίηση ήταν Πανελλαδική με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από το Βόλο με στόχο να αναδειχτούν στην κοινωνία τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση