Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αντίθετοι οι Δήμοι στο σχέδιο φοίτησης για τα νηπιαγωγεία
Αντίθετοι οι Δήμοι στο σχέδιο φοίτησης για τα νηπιαγωγεία

Αντίθετοι οι Δήμοι στο σχέδιο φοίτησης για τα νηπιαγωγεία

Κλειστοί οι τη Δευτέρα

Άκαρπη χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ ) τη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή και συναρμόδιων υπουργών, για τη σχεδιαζόμενη ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με την οποία έχει εκφράσει εξ αρχής τη διαφωνία της.

 Τη Δευτέρα 26 του μηνός συγκαλείται εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιό της, με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη προς ψήφιση αυτή διάταξη του υπουργείου Παιδείας. Την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσουν οι , με που έλαβε από κοινού η ΚΕΔΕ με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και των βρεφονηπιοκόμων ( ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ). Επίσης, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές χιλιάδων γονέων με νήπια στους δημοτικούς σταθμούς που ζητούν να μην ψηφιστεί η σχετική διάταξη.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Πάνος Σκουρλέτης και , καθώς και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου – και από τους φορείς, εκτός από την ΚΕΔΕ, τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ ( βρεφονηπιοκόμοι) και της ΔΟΕ (δάσκαλοι).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρότασή της για απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος , αντιπρότεινε επίσης να προβλέπεται η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της, που κι αυτό δεν έγινε δεκτό. Σε του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι η ψήφιση της σχετικής διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών. Επαναδιατύπωσε δε, το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Την αντίθεσή του στη διάταξη αυτή, εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι «υποβάλει τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση» και «επιπλέον, απαξιώνει και υποβαθμίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών αυτής της ηλικίας με κίνδυνο να μείνουν άνεργοι χιλιάδες συμβασιούχοι-εργαζόμενοι»

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή αλλοδαπού από την Σκιάθου #διακομιδή - https://t.co/nZZBfDIy2t -

  • Νεκρός 61χρονος στο Φυτόκο #νεκρόςάνδρας - https://t.co/9xYTc7uXM4 -

  • Τροχαίο στο Βόλο #τροχαίοατύχημα - https://t.co/LBpjK34jvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση