Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίθετοι οι Δήμοι στο σχέδιο φοίτησης για τα νηπιαγωγεία
Αντίθετοι οι Δήμοι στο σχέδιο φοίτησης για τα νηπιαγωγεία

Αντίθετοι οι Δήμοι στο σχέδιο φοίτησης για τα νηπιαγωγεία

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα

Άκαρπη χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( ) τη σημερινή ευρεία στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή και συναρμόδιων υπουργών, για τη σχεδιαζόμενη ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με την οποία έχει εκφράσει εξ αρχής τη διαφωνία της.

 Τη Δευτέρα 26 του μηνός συγκαλείται εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιό της, με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη προς ψήφιση αυτή διάταξη του υπουργείου Παιδείας. Την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, με απόφαση που έλαβε από κοινού η με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και των βρεφονηπιοκόμων ( ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ). Επίσης, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη , όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές χιλιάδων γονέων με νήπια στους δημοτικούς σταθμούς που ζητούν να μην ψηφιστεί η σχετική διάταξη.

Στη σημερινή συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Πάνος Σκουρλέτης και , καθώς και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου – και από τους φορείς, εκτός από την ΚΕΔΕ, τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ ( βρεφονηπιοκόμοι) και της ΔΟΕ (δάσκαλοι).

Σύμφωνα με της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρότασή της για απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αντιπρότεινε επίσης να προβλέπεται η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της, που κι αυτό δεν έγινε δεκτό. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι η ψήφιση της σχετικής διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών. Επαναδιατύπωσε δε, το αίτημα για άμεση με τον πρωθυπουργό.

Την αντίθεσή του στη διάταξη αυτή, εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μλης, τονίζοντας ότι «υποβάλει τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση» και «επιπλέον, απαξιώνει και υποβαθμίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών αυτής της ηλικίας με κίνδυνο να μείνουν άνεργοι χιλιάδες συμβασιούχοι-εργαζόμενοι»

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση