Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην κεντροαριστερά
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην κεντροαριστερά

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην κεντροαριστερά

Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές   ανάδειξης του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, όπως ανέφεραν μέλη της ομάδας εμπιστοσύνης σε Τύπου που έδωσαν σήμερα  το μεσημέρι στα γραφεία της .

Όπως τόνισαν στόχος πανελλαδικά είναι να ψηφίσουν 150.000 άνθρωποι και στη οι 2.000, ενώ απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες που ανήκουν από το ως την Αριστερά να ψηφίσουν, για να δοθεί μια άλλη προοπτική στο μέλλον της χώρας.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής Αλιβιζάτου στη Φώτης Λαμπρινίδης είπε ότι χάρη στην προσπάθεια των στελεχών των κομμάτων και περίπου εθελοντών σε επίπεδο νομού, τα πάντα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ενώ στο Βόλο στη χερσαία Μαγνησία και στα νησιά θα στηθούν κάλπες σε 14 σημεία.

Όπως ανέφερε, έγιναν τα δοκιμαστικά και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, ενώ έχουν οριστεί οι υπεύθυνοι των εκλογικών τμημάτων οι χειριστές των τάμπλετ για την on line ψηφοφορία , όπως και εφορευτικές επιτροπές, ενώ θα υπάρχουν δύο εκπρόσωποι κάθε υποψηφίου σε κάθε εκλογικό κέντρο.

Η εκλογή θα διεξαχθεί από 8 πρωί ως 8 βράδυ και αν κριθεί θα δοθεί παράταση σε συνεννόηση με επιτροπή Αλιβιζάτου, ενώ στη διαδικασία μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους και ψηφίζει σε οποιοδήποτε τμήμα εξυπηρετείται ο ιδίοις μέσω on line διαδικασία. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Νομού, κάποιος που θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή και θα εγγραφεί στο μητρώο, αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία για τη δεύτερη Κυριακή στις 19 Νοεμβρίου.

Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στη διαδικασία είναι η καταβολή αντιτίμου 3 Ευρώ, το λιγότερο, η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να πάει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα.

Η διαδικασία  θα έχει δύο μητρώα εγγραφής: Ένα γι αυτούς που θέλουν να ψηφίσουν για νέο ηγέτη παράταξης και το άλλο για όσους επιπλέον να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα. Όποιος επιθυμεί απλά να ψηφίσει, πρέπει να γνωρίζει ότι το εκλογικό μητρώο θα καταστραφεί εντός διμήνου και θα είναι διαθέσιμο μόνο επικεφαλής και θα χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο τμήμα του σε περιοχή αν γίνει ένσταση.
Τα αποτελέσματα των εκλογών εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Το κόστος των εκλογών για το νέο φορέα υπολογίζεται στις 300.000 € Πανελλαδικά και θα καλυφθεί από τις συνεισφορές όσων ψηφίσουν. Στόχος της επιτροπής είναι να πάνε στις κάλπες 150.000 άνθρωποι σ΄όλη τη χώρα και τοπικά να ξεπεραστούν οι 2000.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων
Ο εκπρόσωπος του Γιώργου Καμίνη Γαβριήλ Μπάρδας  είπε ότι το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο και κάλεσε πολίτες που τοποθετούν τον εαυτό τους στο φιλελεύθερο κέντρο και ανανεωτική αριστερά να έλθουν να ψηφίσουν «γιατί η δεν τελειώνει ποτέ και η κρίση που διανύουμε προετοιμάζει το μέλλον».

Ο Δημ. Κουτσούκος, εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, ανέφερε ότι μπροστά είναι ο στόχος των 150.000 πολιτών, που θα συμβάλουν στην αναγέννηση του κεντροαριστερού χώρου. Ο ίδιος είπε ότι η Μαγνησία Πανελλαδικά είναι από τους πρώτους νομούς καθόλα έτοιμος για τη διαδικασία και κάλεσε όλους τους πολίτες να δυναμώσουν το χώρο, που είναι χώρος μεγάλος και δυνατός.

Ο Δημ. Τσιμπανάκος, εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, ευχαρίστησε τους εθελοντές που συνέλα στην προσπάθεια και ζήτησε να μπει τέλος στον δικομματισμό του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και των Ζαππείων.

Ο Θοδωρής Κανελλής εκπρόσωπος του Σταύρου Θεοδωράκη τόνισε ότι πρόκειται να ιδρυθεί ένας νέος φορέας και όχι να μεταλλαχτούν υπάρχοντα κόμματα, τόνισε ότι τα παλιά κόμματα έχουν χρεοκοπήσει και κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν στον δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ – .

Τέλος, ο Μιχ Ρούπας, εκπρόσωπος του Γιάννη Μανιάτη, δήλωσε ότι τον υποστηρίζει γιατί έχει λύσεις για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα, ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρεθούν όλοι μαζί για να αλλάξουν τη χώρα.

Οι  κάλπες
Οι κάλπες που θα στηθούν, σύμφωνα με τον Φώτη Λαμπρινίδη στη Μαγνησία είναι:
-Στον Βόλο, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με τρία εκλογικά τμήματα.
-Στη Νέα Ιωνία, στο πρώην Δημαρχείο.
-Στο Βελεστίνο, στο Δημαρχείο.
-Στο Στεφανοβίκειο, στο ΚΕΠ.
-Στον Αλμυρό, στο Δημαρχείο.
-Στη Σούρπη, στο ΚΕΠ.
-Στην Πορταριά, στο πρώην Δημαρχείο.
-Στη Ζαγορά, στο Δημαρχείο.
-Στην Αργαλαστή, στο .
-Στο Τρίκερι, στο ΚΕΠ Τρικερίου.
-Στη Σκιάθο, στο Δημαρχείο.
-Στη Σκόπελο, στο Δημαρχείο.
-Στην Αλόννησο, στο Δημαρχείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση