Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Aντίστροφη μέτρηση για την τελετή φωταγώγησης της πόλης και την έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
Aντίστροφη μέτρηση για την τελετή φωταγώγησης της πόλης  και την έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Aντίστροφη μέτρηση για την τελετή φωταγώγησης της πόλης και την έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

.

Με μία τελετή ανάλογης του πνεύματος των ημερών, ο θα παρουσιάσει στους κατοίκους της πόλης και στο ευρύτερο κοινό της χώρας τη μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην πόλη για την εορταστική περίοδο 2015 – 2016.

Στις 7.00 το βράδυ της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου, το εμπορικό κέντρο του Βόλου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους βολιώτες και τους επισκέπτες της πόλης για να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία.

Το και η Χριστουγεννιάτικη Αγορά – Σοκολατούπολη θα υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες τους, αμέσως μετά την τελετή φωταγώγησης που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης, στις 19.00 ακριβώς.

Το Μαγικό στον όμορφο Βόλο ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται μικρούς & μεγάλους με μια μεγάλη συναυλία με τον αγαπημένο Κώστα Μαρτάκη.

Η διαδρομή από το χώρο του ου στην παραλία έως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Ρήγα ου, θα είναι μία διαδρομή γεμάτη φώτα και μουσική, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί και θα αναδειχθεί ο φωτιστικός διάκοσμος, ενώ στις κεντρικές εμπορικές οδούς θα μεταδίδεται χριστουγεννιάτικη μουσική. Κατά μήκος της οδού Δημητριάδος, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα μεταφέρει μεγάλους και παιδιά από τη μία άκρη της ς έως την άλλη, μέσα σε μία γενική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η δημιουργία του κλίματος αυτού θα ξεκινήσει από την τελετή ανάδειξης του φωτισμού της Αργούς και παράλληλα της φωταγώγησης της πόλης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, οι οποίες προετοιμάζουν μία τελετή εντυπωσιακή, αλλά παράλληλα με απόλυτο πνεύμα σεβασμού για το σύμβολο της πόλης που θα δεσπόζει στο χώρο διεξαγωγής της τελετής.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με ένα κλασικό μουσικό κομμάτι που θα ερμηνεύσει η σοπράνο και του Ωδείου Σύλβια Τσιμπανάκου με το φωνητικό σύνολο Voice and Voices, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των μασκότ της πόλης – οι οποίες για την φετινή χρονιά θα είναι γνωστές φιγούρες ηρώων της Disney και θα συνοδεύονται κατά την παρουσίασή τους από χορευτές Αη Βασίληδες – στη συνέχεια 90 παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου, ενώ για το φινάλε η Σύλβια Τσιμπανάκου ανεβάζοντας τους ρυθμούς, θα ερμηνεύσει συνοδεία της Φιλαρμονικής και χορευτών της Chorus Line ρυθμική γιορταστική μελωδία προκειμένου να κορυφωθεί το κλίμα και ο Δήμαρχος της πόλης με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες να ανάψουν τα φώτα της πόλης.

Καλεσμένοι για την φετινή γιορτή έναρξης των εκδηλώσεων είναι ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης και η παρουσιάστρια τηλεοπτικών προγραμμάτων Μαρία Μπεκατώρου.

Τον φωτισμό της Αργούς το κοινό θα απολαύσει στο χώρο της παραλίας, ενώ από την γιγαντοοθόνη θα μεταδίδονται μέσω drone πλάνα της φωτισμένης πλέον πόλης του Βόλου. Στη συνέχεια οι καλεσμένοι και όσοι από το κοινό το επιθυμούν, θα κατευθυνθούν προς την Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Σοκαλατούπολης και στο Χωριό του Αη Βασίλη, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία του Κώστα Μαρτάκη με είσοδο για το κοινό.

Τα πλάνα της τελετής και της φωταγωγημένης πόλης θα «ταξιδέψουν» τηλεοπτικά σε όλη τη χώρα, καθώς το πρόγραμμα θα μεταδίδεται δορυφορικά, προκειμένου πλάνα να προβληθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά να μεταδοθούν και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Από την επόμενη της τελετής, ξεκινά ένα πλήθος εορταστικών δράσεων και εκδηλώσεων που θα ψυχαγωγήσει το βολιώτικο κοινό για 40 περίπου ημέρες.

Την ίδια ημέρα (4/12) επίσης, στο θέατρο της ς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις δύο παραστάσεις χοροθεάτρου, παραγωγής του Θεάτρου ‘DF' της Κρακος, ενώ το Σάββατο 5/12/2015, ξεκινούν από το Μουσείο της πόλης οι αφιερωμένες στην παιδική ηλικία εκδηλώσεις, με πρώτη αυτής του στολισμού του Μουσείου με στολίδια εμπνευσμένα από τις συλλογές του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση