Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ο Μαργ. Πατσιαντάς
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ο Μαργ. Πατσιαντάς

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ο Μαργ. Πατσιαντάς

O Μργ. Πτσιαντάς αναδείχθηκε νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Μετά από ψηφοφορία στην σημερινή συνεδρίαση του σώματος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανακηρύχθηκε αντιπρόεδρος με 37 ψήφους υπέρ και τρία λευκά ψηφοδέλτια.

Στη συνέχεια, στη συνεδρίαση έγινε εκλογή των δύο αναπληρωματικών μελών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά την τοποθέτηση των Κατερίνα Τσοπουρίδου και Γ. Σουίπα στη θέση τακτικών μελών, μετά την ανεξαρτητο των συμβούλων Κ. Γαργάλα και Ματθ. Δραμητινού.

Μετά την εκλογική διαδικασία, για τα αναπληρωματικά μέλη στην ΕΠΖ, έλαβαν Θοδ. Τσαλούχας 34 ψήφους, Μαργ. Πατσιαντάς 33, Φ. Λαμπρινίδης 30, Γ. Βλιώρας 30, Γ. Πράττος 30 και Ανδρ. Ζέρβας 29 ψήφους. Ως εκ τούτου αναπληρωματικά μέλη εκλέγονται οι κ.κ. Τσαλούχας και Πατσιαντάς.

Νέα για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην ενημέρωσή του επέκρινε τον σύμβουλο της ΛΑΣ Απ. Νάνο και τη σύμβουλο της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου που δεν συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη για το παρκινγκ της Φιλελλήνων , λέγοντας: « Η κα Οικονόμου με mail στις 2.45 έκανε γνωστό ότι δεν θα έρθει, με επιχειρήματα χωρίς ουσία.

Εμείς καλούμαστε να δώσουμε λύση σε ένα θέμα που δεν φέρουμε ευθύνη. Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε ως έχει, αλλά μας επέλεξε ο λαός για να δώσουμε λύση στα δύσκολα. Δεν διεκδικούμε βραβείο, αλλά θα ήταν μεγάλη μας χαρά να κάνετε προτάσεις. Το μόνο που καταφέρατε είναι oι τσίγκοι στο κέντρο της πόλης».

Ο κ. Μπέος είπε ακόμη ότι ο Δήμος προχώρησε σε εκτίμηση της κατάστασης με έκθεση και πρόσθεσε ότι «από την έκπτωση του αναδόχου, που δαπάνησε 6,5 εκ. ευρώ , είμαστε υποχρεωμένοι να τον αποζημιώσουμε, αφαιρώντας τα διαφυγόντα κέρδη 1,2 εκ. ευρώ.

Το έργο ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με άλλα δεδομένα , σήμερα θα βρούμε άλλον ανάδοχο που θα αποζημιώσει τον προηγούμενο και θα δαπανήσει άλλο 1,5 εκ. ευρώ ν' ολοκληρώσει το έργο. Εμείς προβληματιζόμαστε και θα δώσουμε λύση γιατί θέλουμε το έργο να ολοκληρωθεί επί ημερών μας.

Οι όμορες πολυκατοικίες κινδυνεύουν να διαβρωθούν και θα διεκδικήσουν εκατομμύρια ευρώ από τον Δήμο».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου θα γίνει το Εφετείο στη Λάρισα για έκπτωση του αναδόχου και η τεχνική υπηρεσία θα ετοιμάσει έκθεση και η νομική υπηρεσία γνωμάτευση για να ληφθεί μια απόφαση είτε ομόφωνη είτε κατά πλειοψηφία και απευθυνόμενος στις μειοψηφίες είπε: «Καιρός είναι να αναλογιστείτε τι κακά έγιναν στην πόλη και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπέος απευθυνόμενος προς την κα Οικονόμου είπε: «θέλει η … να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…» και συνέχισε λέγοντας: « Στέλνετε απαντήσεις μέσω ενός πολιτικού απατεώνα μέσω του mail του Σκοτινιώτη. Τον τέλειωσε η πόλη αυτόν. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η προσωπική του προβολή και το κομματικό του συμφέρον. Πηγαίνατε σε ταβέρνες και χρεώνατε το Δήμο Βόλου. Ακόμη ψάχνει ο Ρακιτζής τα τιμολόγια για το της Πόλης.

Είναι λυπηρό που συνεχίζετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο. Η Δημοτική Αρχή απολογείται μόνο στους . Είστε το μαύρο παρελθόν, δεν έχετε ούτε παρόν ούτε μέλλον.

Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε κι αν θέλετε ακολουθήστε μας.»

Ο Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και εφόσον διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή ότι θα έχουμε την εκκαθάριση και τη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων μπορεί να γίνει μια νέα και πρόσθεσε: « Το να μένει έτσι το συγκεκριμένο έργο δεν τιμάει κανέναν, προκαλεί όχληση , στο κέντρο της πόλης. Πρέπει να βρούμε λύση και θα τη βρούμε είτε με ομοφωνία είτε με πλειοψηφία».

Στη συνέχεια η κα Οικονόμου είπε ότι εδώ κι ένα χρόνο ήταν έτοιμη η κατάσταση για να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην εκκαθάριση και σημείωσε ότι για το έργο δεν είναι υπεύθυνες ούτε η νυν ούτε η πρώην δημοτικές αρχές. « Όλοι έχουν τη διάθεση να βρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος της πόλης. Για τις πολυκατοικίες δεν είναι ευθύνη του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά

Τέλος κάλεσε το δήμαρχο να φέρει τα στοιχεία για τις ταβέρνες, ενώ για το της Πόλης είπε ότι δεν ήταν ευθύνη της προηγουμένης δημοτικής αρχής, η οποία απέστειλε όλες αυτές τις υποθέσεις στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα η κ. Οικονόμου απευθυνόμενη προς τον κ. Μουλά του υπενθύμισε ότι είναι Πρόεδρος του σώματος κι όχι της συμπολίτευσης με τον κ. Μουλά να απαντά «με τον «ατσαλάκωτο» κ. Σκοτινιώτη δεν μας δίνονταν ο λόγος σε αντίθεση με μας».

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση και τόνισε ότι πρέπει όλοι να είναι φειδωλοί στις δηλώσει μέχρι να ολοκληρωθεί το . «Το έργο είναι ανοιχτή πληγή και πρέπει να επουλωθεί με τον πιο βέλτιστο τρόπο.

Θα πρέπει να συναντηθούμε μόλις έχουμε όλα τα στοιχεία της εκκαθάρισης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα λαμπιόνια και τα φυτά εξήγησε πως «εμείς καταψηφίσαμε τις δαπάνες και όχι το έργο. Προτεραιότητες για την παράταξη είναι το κοινωνικό έργο και οι επισκευές στα σχολεία με ιδίους πόρους».

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος χαιρέτισε την αλλαγή πλεύσης της δημοτικής αρχής να ρωτά πλέον τις μειοψηφίες για τα έργα της πόλης, με τον δήμαρχο να παρεμβαίνει και να υποστηρίζει « πάντα το κάναμε για τα μεγάλα έργα αλλά δε θα σας ρωτήσουμε για έργα καθημερινότητας. Την ερχόμενη Δευτέρα θα ενημερωθείτε και για την ΕΡΓΗΛ».

Ο κ. Νάνος συνέχισε επισημαίνοντας ότι στη 1.00 το μεσημέρι έστειλε έγγραφο ότι δε θα παρευρεθεί κι όπως ανέφερε «Ραντεβού στα τυφλά εμείς δε θα πάμε. Θα έπρεπε να μας δώσετε γραπτή την ενημέρωση και να σε λίγες ημέρες να συγκεντρωθούμε και να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η θέση μας διαχρονικά είναι ίδια και για το «πετραδάκι» που είπαμε ότι βάλαμε, κάποιοι βάλανε κοτρώνες, γιατί κάποιοι από τις τότε παρατάξεις που αποφάσισαν για να φτάσει εδώ το έργο, είναι και στο ψηφοδέλτιό σας.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι όταν ήρθε το θέμα το 2006, η ΛΑΣ ήταν ενάντια στην παραχώρηση σε ιδιώτη και συνέχισε: «Θα έπρεπε ο Δήμος με δικά του χρήματα να το υλοποιήσει κι αυτή θα είναι και η θέση μας το επόμενο διάστημα. Χρειάζεται να περατωθεί με δαπάνες του Δήμου και να αποδοθεί στους δημότες» και πρότεινε να ανοίξει κωδικός για να βάλει ο Δήμος χρήματα για το πάρκινγκ.

Επίσης άσκησε κριτική στον δήμαρχο για το γεγονός ότι ο Δήμος είναι απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων με τον δήμαρχο να του απαντά «είμαστε υπέρ των εργαζομένων, αλλά αντίθετοι σε ακρότητες σε αυτούς που χρησιμοποιούν τους αδυνάτους. Το θέμα με τις καθαρίστριες θέλατε να το καπηλευτείτε. Θα πουλήσετε λαϊκισμό για να πάρετε ψήφους; Δώστε τώρα λύση κι αναλάβετε την ευθύνη».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας μιλώντας εκ μέρους της δημοτικής ομάδας που έχει συγκροτηθεί από ανεξάρτητους συμβούλους, ζήτησε να κληθούν και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, με τον δήμαρχο να του απαντά ότι αν λειτουργούν ως ομάδα, να υπογράψει ένα έγγραφο που να αναφέρει ποιους εκπροσωπεί και να καταθέσει την πρόταση που έχουν.

Ο κ. Γαργάλας δεσμεύτηκε άμεσα να αποστείλει το έγγραφο και σημείωσε ότι «αν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο είναι ο τρόπος που επιλέχτηκε να κατασκευαστεί το έργο με την παραχώρηση».

Τέλος ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι αν υπήρχε σκάνδαλο δε θα κάνει τον Εισαγγελέα ή τον Ανακριτή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση