Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιπρόεδρος Πλακιωτάκης εν αναμονή παραίτησης Μεϊμαράκη
Αντιπρόεδρος Πλακιωτάκης εν αναμονή παραίτησης Μεϊμαράκη

Αντιπρόεδρος Πλακιωτάκης εν αναμονή παραίτησης Μεϊμαράκη

Στην πρώτη κίνηση για την υλοποίηση της απόφασής του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο κ. Ευάγγελος , τοποθετώντας τον μέχρι σήμερα Γραμματέα της Κοιν. Ομάδας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Με αυτό τον τρόπο, εφόσον ο κ. παραιτηθεί, ο κ. θα αναλάβει χρέη μεταβατικού Προέδρου του κόμματος μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Αν ο κ. δεν όριζε αντιπρόεδρο τότε, βάσει του καταστατικού του κόμματος, τη θέση του Προεδρεύοντος θα αναλάμβανε ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκος.

Ωστόσο, η κίνηση Μεϊμαράκη, αν και φέρνει πιο κοντά την παραίτησή του, δεν καθιστά βέβαιη και την υλοποίησή της.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει δηλώσει από τα μεσάνυχτα χθες (Star) ότι παραιτείται εξαιτίας διαρροής από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι μετά το φιάσκο της Κυριακής δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε ότι εάν υπάρξει δημόσια δήλωση του κ. Σαμαρά ή έστω μεταξύ τους (σ.σ. μάλιστα κάλεσε τον κ. Αδ. Γεωργιάδη που βγήκε στην ίδια εκπομπή να «πάρει τηλέφωνο το Σαμαρά») στην οποία θα διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί την παραίτησή του, ο ίδιος θα παραμείνει στην .

Συνεργάτες, πάντως, του πρώην Πρωθυπουργού διευκρίνιζαν, ήδη από τη Δευτέρα, ότι τέτοια δήλωση δεν υπήρξε από πλευράς του κ. Σαμαρά και έκαναν λόγο για σενάρια εφημερίδων. Προφανώς, δε, δεν έκριναν σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Σαμαράς, όπως άλλωστε και ο έτερος πρώην Πρωθυπουργός της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλής, δεν αναμένεται να παραστούν στην αποψινή (19:00) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που αναμένεται να αποτελέσει θέατρο αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση, το φιάσκο της Κυριακής «αποδεκατίζει» τη ενόψει της συζήτησης δύσκολων νομοσχεδίων και του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν παραιτηθεί ήδη από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και , ο κ. ως Αντιπρόεδρος μένει να αποδειχθεί αν θα διατηρήσει και το ρόλο του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ, εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης παραιτηθεί και ο κ. αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος, σε μία κρίσιμη συγκυρία η Ν.Δ. θα πρέπει να καλύψει τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες θέσεις στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση