Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιπαράθεση ΝΔ – Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση
Αντιπαράθεση ΝΔ – Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση

Αντιπαράθεση ΝΔ – Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση

Πάγο στην επιδίωξη του Πρωθυπουργού να καταστήσει συνυπεύθυνους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης στους χειρισμούς του, έβαλε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε να μην περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Πρωθυπουργό και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα ανταποκριθεί σε μία νέα πρόσκληση για κλειστή – άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εάν πριν δεν ενημερωθεί επισήμως η Βουλή για τις εξελίξεις και τις προθέσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα.

Αντιθέτως, όπως σημείωναν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ προφανώς θα ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον σε αυτή τηρούνται κανονικά πρακτικά.

«Προειδοποιώ τον Πρωθυπουργό ότι είμαστε στα όρια ανοχής της εμπιστοσύνης μας για να μην πω ότι δεν τον εμπιστευόμαστε γιατί είναι στο εξωτερικό και δεν πρέπει» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, ζητώντας να συγκληθεί ακόμη και απόψε η Βουλή. Μάλιστα, η Ν.Δ. ολοκλήρωσε τη συλλογή υπογραφών και καταθέτει τυπικό αίτημα για την διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει νομιμοποίηση να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή. «Μην διανοηθεί να το πράξει» ήταν η αναφορά του ενώ δημοσιοποίησε ότι επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Στη Ν.Δ. επεξεργάζονται τρόπους να ανακόψουν ενδεχόμενη πορεία της κυβέρνησης προς τη δραχμή, ακόμη και μέσω της πρόκλησης πρόωρων εκλογών.

Αντίδραση Μαξίμου

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το Μαξίμου στις κινήσεις Μεϊμαράκη, καθώς βλέπει ότι η ανοχή – συναίνεση που εξασφάλισε ο κ. Τσίπρας από τους πολιτικούς αρχηγούς εξαντλείται.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το Στρασβούργο αργά το βράδυ. Την ίδια στιγμή, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί.

Κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν ότι η ΝΔ δεν κάνει τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις.

«Εμείς ζητήσαμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής. Την ευθύνη για την πραγματοποίησή της έχει ο πρωθυπουργός. Ζητάμε ενημέρωση του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Προς τι λοιπόν τα σχόλια;», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης λένε ότι όντως ο αναζήτησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τηλέφωνο «αλλά το non paper του Μαξίμου παραλείπει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε πίσω τον πρωθυπουργό και δεν τον βρήκε».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση