Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους μετακλητούς υπαλλήλους

«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», σχολιάζουν κύκλοι της με αφορμή τις ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ/ για τις προσλήψεις.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ς και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα η Νέα με αφορμή το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων κατηγορεί την για «έφοδο κατάληψης του κράτους» με το να περνά στην αντεπίθεση λέγοντας ότι η ΝΔ είναι αυτή που «επιχείρησε να επιβάλει τους κολλητούς ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου».

«Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους», είναι η απάντηση του Μαξίμου στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες για το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων.

«Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και τον λαϊκισμό. Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΓΓ του πρωθυπουργού και προτρέπει τη ΝΔ να χαμηλώσει τους τόνους.

«Όσο για τους κλαυθμούς “για τις δουλειές που χάνονται” ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία», αναφέρεται στη σχετική απάντηση με την προτροπή «οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους». «Το κόμμα των θαλασσοδανείων -τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός- ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει», προσθέτει το Γραφείο Τύπου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «έφοδο κατάληψης του κράτους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη, η εργασία και χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την και αυτό που βλέπουμε όλοι είναι έφοδος κατάληψης του κράτους.

«Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας. Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία, αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων, μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας ότι η ΝΔ επιμένει στην αριστεία και στην αξιοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλέξης και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν στις 15:00 συνάντηση στο

«Προσβλέπω σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο», δήλωσε στο ΑΠΕ-, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση