Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίμετωπος με κακούργημα ο 40χρονος Βολιώτης που αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
Αντίμετωπος με κακούργημα ο 40χρονος Βολιώτης που αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους

Αντίμετωπος με κακούργημα ο 40χρονος Βολιώτης που αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι ν εκδικστεί η υπόθεση του από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αφέθηκε χθες μετά από την του στον ανακριτή ο 40χρονος Βολιώτης που κατηγορούνταν για συνολικά έξι αδικήματα, με τον εισαγγελέα να μετατρέπει την κατηγορία της εκσης για την οποία βαρύνονταν, σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο άνδρας, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για διάφορα αδικήματα, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παραμονής του στο εξωτερικό, της ς του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του την πρώτη και 16η κάθε μήνα, ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 2.000€.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας δικαιολόγησε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι είναι γενικά “τρελαμένος” χωρίς να δώσει κάποια περαιτέρω εξήγηση…

Ο 40χρονος συνελήφθη προχθές στο Βόλο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της εξύβρισης, της αντίστασης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όλες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ του ασκήθηκε για εκση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος μεταξύ 14 – 17 Μαρτίου έκλεψε δίκυκλο ιδιοκτησίας 55χρονου, αφού πρώτα μετέβη στο σπίτι του παθόντα με τον οποίον έχει μακρινή συγγένεια στη συνέχεια τον έβρισε, τον απείλησε και τον εκβίασε να υπογράψει χαρτί, προκειμένου το δίκυκλο του παθόντα να περιέλθει στην ιδιοκτησία του.

Το θύμα αρνήθηκε και φεύγοντας ο δράστης από το σπίτι 55χρονου, άρπαξε μια πέτρα και την πέταξε στο παράθυρο.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, ωστόσο όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας τον εντόπισαν εκείνος αντιστάθηκε της σύλληψης, τους έβρισε και τους απώθησε.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τμήμα και στα κρατητήρια ο δράστης έσπασε με κλωτσιές το τζάμι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για εμπρησμό, διακεκριμένες , ενώ υπενθυμίζεται πως στις 22 Ιανουαρίου 2019, είχε οδηγηθεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, έχοντας ρίξει κεφαλιά σε αστυνομικό της ΔΙΑΣ που επιχείρησε να τον ελέγξει.

Τότε είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή ς 22 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση για αντίσταση, απειλή, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής ς.

Είχε ζητήσει συγγνώμη από το Δικαστήριο και τους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά του, αποδίδοντάς την στο οξύθυμο του χαρακτήρα του, αλλά και στο γεγονός του θανάτου του αδελφού του, το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα είχε αναφέρει πως τον αστυνομικό που χτύπησε, αφού μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά.

Είχε ισχυριστεί ότι είναι αρραβωνιασμένος, και διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, όπου βρίσκονται ο αδελφός και η αδελφή του, λειτουργώντας κατάστημα εστίασης και στο Βόλο, αναφέροντας πως είχε γυρίσει στο Βόλο πριν από περίπου έξι μήνες, όπου εργάζονταν σε επιχείρηση ως ηλεκτροσυγκολλητής.

Ο αστυνομικός είχε δεχθεί την κουτουλιά, στην κατάθεσή του είχε πει πως έλαβαν κλήση για χρήση ναρκωτικών στην περιοχή του Αναύρου και σπεύδοντας εκεί δεν βρήκαν τίποτα.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε έλεγχο στο πάρκο της περιοχής, όπου βρίσκονταν ο 40χρονος μαζί με άλλους τρεις.

Του ζήτησε τα στοιχεία του, με τον άνδρα να του γυρίζει τη πλάτη και να φεύγει, αρνούμενος να το κάνει.

Τότε τον πλησίασε και ο 40χρονος γύρισε απότομα ρίχνοντας του κεφαλιά στα δόντια. Αυτός ζαλίστηκε και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε τα χέρια του σε κάποια κάγκελα και αντιστέκονταν στη σύλληψη.

Παράλληλα τους έβρισε χυδαία, κάτι που συνέχισε και στο Α.Τ. που μεταφέρθηκε. Ο αστυνομικός κατάθεσε επίσης ότι χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου του έγινε ακτινογραφία στα δόντια, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι ιδιαίτερο, με τον 40χρονο στη συνέχεια να του ζητάει συγγνώμη για το χτύπημά του.

Ένας δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ στην κατάθεσή του είχε πει πως ο 40χρονος τον απείλησε λέγοντας πως θα μάθει που μένει και θα πάει στο σπίτι του, απειλώντας τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του.

Επιπλέον για να καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες, χρειάστηκε να πέσουν στο έδαφος παλεύοντας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση