Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα νέα ωρολόγια προγράμματα ΓΕΛ-Γυμνασίων
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα νέα ωρολόγια προγράμματα  ΓΕΛ-Γυμνασίων

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα νέα ωρολόγια προγράμματα ΓΕΛ-Γυμνασίων

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα που ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (16 Ιουνίου) δεν στηρίζονται στις αναδυόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά υπηρετούν λογιστικές προσεγγίσεις διαχείρισης προσωπικού, λογικές που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Από τη μια παρατηρείται αύξηση διδακτικών ωρών σε που πλεονάζουν και από την άλλη μείωση διδακτικών ωρών σε που καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από αναπληρωτές, μια ενέργεια που το επόμενο σχολικό έτος θα στείλει ένα σημαντικό αριθμό συναδέλφων στην ανεργία ή στην περιπλάνηση σε πολλές . Με την κατάργηση των μαθημάτων επιλογής στην Α’ και Γ’ Λυκείου καθώς και των ερευνητικών εργασιών (πρότζεκτ) στην Α’ και Β’ Λυκείου επιδιώκεται ο περιορισμός των βαθμών ελευθερίας των σχολικών μονάδων ως προς τη δημιουργία τμημάτων στη βάση των αναγκών των και η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα νέα προγράμματα μειώνουν την οικιακή οικονομία στα Γυμνάσια, καταργούν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα ΓΕΛ, καταργούν ουσιαστικά τις κοινωνικές επιστήμες, μειώνουν ώρες φυσικών επιστημών, καταργούν τη δυνατότητα μαθημάτων επιλογής στη Γ’ Λυκείου όπου οι μαθητές μπορούσαν να διδαχθούν β’ ξένη ή ελεύθερο, ή και γραμμικό σχέδιο που είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (!).

Δεν δίνουν καν τη δυνατότητα στους μαθητές να επιλέξουν ως εξεταζόμενο μάθημα την κοινωνιολογία αντί των λατινικών. Η ηγεσία του Υπουργείου δείχνει να φοβάται την κοινωνικοπολιτική και εικαστική καλλιέργεια των στη λυκειακή βαθμίδα.

Ταυτόχρονα το νέο ωρολόγιο των ΓΕΛ με τις καταργήσεις των μαθημάτων αφήνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς χωρίς αντικείμενο διδασκαλίας.

Εκπαιδευτικοί των εικαστικών και γενικότερα καλλιτεχνικών, μηχανικοί και κυρίως κοινωνικοί επιστήμονες εξοστρακίζονται από τα ΓΕΛ ενώ μεγάλες συνέπειες υφίστανται και οι σε ΓΕΛ και Γυμνάσια. Θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις για μόνιμους εκπαιδευτικούς και θέσεις εργασίας για αναπληρωτές, οδηγώντας τους στην ανεργία ή στην «καλύτερη» περίπτωση να συμπληρώνουν ωράριο σε έως και πέντε σχολεία.
Με αφορμή τα παραπάνω καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ σήμερα Τρίτη 23/6, ώρα 13:00.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διοικήσεων #ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΒ ΑΕ για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού #ΟΛΒΑΕ #ΤΑΙΠΕΔ - https://t.co/FHcCzuz8Cx -

  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω  «5ης Ανάβαση Ελασσόνας» #ΑνάβασηΕλασσόνας - https://t.co/BVqNEamPXv -

  • Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου #ΚέντροΥγείαςΣκοπέλου - https://t.co/HrXsiUTRSp -

"Αλιεύοντας" την είδηση