Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα νέα ωρολόγια προγράμματα ΓΕΛ-Γυμνασίων
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα νέα ωρολόγια προγράμματα  ΓΕΛ-Γυμνασίων

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα νέα ωρολόγια προγράμματα ΓΕΛ-Γυμνασίων

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα που ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (16 Ιουνίου) δεν στηρίζονται στις αναδυόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά υπηρετούν λογιστικές προσεγγίσεις διαχείρισης προσωπικού, λογικές που υποβαθμίζουν το δημόσιο .

Από τη μια παρατηρείται αύξηση διδακτικών ωρών σε ειδικότητες που πλεονάζουν και από την άλλη διδακτικών ωρών σε ειδικότητες που καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από αναπληρωτές, μια ενέργεια που το επόμενο σχολικό έτος θα στείλει ένα σημαντικό αριθμό συναδέλφων στην ανεργία ή στην περιπλάνηση σε πολλές σχολικές μονάδες. Με την κατάργηση των μαθημάτων επιλογής στην Α’ και Γ’ Λυκείου καθώς και των ερευνητικών εργασιών (πρότζεκτ) στην Α’ και Β’ Λυκείου επιδιώκεται ο περιορισμός των βαθμών ελευθερίας των σχολικών μονάδων ως προς τη τμημάτων στη βάση των αναγκών των και η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα νέα προγράμματα μειώνουν την οικιακή οικονομία στα Γυμνάσια, καταργούν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα ΓΕΛ, καταργούν ουσιαστικά τις κοινωνικές επιστήμες, μειώνουν ώρες φυσικών επιστημών, καταργούν τη δυνατότητα μαθημάτων επιλογής στη Γ’ Λυκείου όπου οι μαθητές μπορούσαν να διδαχθούν β’ ξένη γλώσσα ή ελεύθερο, ή και γραμμικό σχέδιο που είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (!).

Δεν δίνουν καν τη δυνατότητα στους μαθητές να επιλέξουν ως εξεταζόμενο μάθημα την κοινωνιολογία αντί των λατινικών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δείχνει να φοβάται την κοινωνικοπολιτική και εικαστική των στη λυκειακή βαθμίδα.

Ταυτόχρονα το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΓΕΛ με τις καταργήσεις των μαθημάτων αφήνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς χωρίς αντικείμενο διδασκαλίας.

των εικαστικών και γενικότερα καλλιτεχνικών, μηχανικοί και κυρίως κοινωνικοί επιστήμονες εξοστρακίζονται από τα ΓΕΛ ενώ μεγάλες συνέπειες υφίστανται και οι οικονομολόγοι σε ΓΕΛ και Γυμνάσια. Θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις για μόνιμους εκπαιδευτικούς και θέσεις εργασίας για αναπληρωτές, οδηγώντας τους στην ανεργία ή στην «καλύτερη» περίπτωση να συμπληρώνουν ωράριο σε έως και πέντε .
Με αφορμή τα παραπάνω καλούνται όλοι οι σε στη ΔΔΕ σήμερα Τρίτη 23/6, 13:00.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση