Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντιδρούν και ζητούν ενημέρωση για ένα ωφέλιμο έργο στον Πλατανιά
Αντιδρούν και ζητούν ενημέρωση για ένα ωφέλιμο έργο στον Πλατανιά

Αντιδρούν και ζητούν ενημέρωση για ένα ωφέλιμο έργο στον Πλατανιά

Αντιδρούν οι κάτοικοι του Πλτνιά στη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι και η θέση τους αυτή εκφράστηκε κατά την που  πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό κατάστημα, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πλατανιά».

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο έργο θα αλλοιώσει το φυσικό κάλλος  της περιοχής και καταγγέλλουν ότι δεν προηγήθηκε καμία για το έργο, που προβλέπει  επέκταση του προβλήτα κατά 30 μέτρα μέσα στη θάλασσα, μόλο 132 μέτρα και, παράλληλα με την παραλία, προβλήτα μήκους 170 μέτρων.

Όπως τονίστηκε  το έργο  στο λιμάνι του Πλατανιά, το οποίο θα διαμορφωθεί σε  , που ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τουριστικούς σκοπούς, βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης, αφού η  μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει επίσημη από τη δημοτική αρχή και τους μελετητές για την τελική μορφή που θα πάρει το έργο και τις επιπτώσεις στο φυσικό του Πλατανιά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου,   Θωμά Μαμμάς χαρακτήρισε την υποδομή, έργο πνοής για την περιοχή σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ένα ασφαλές λιμάνι για την πρόσδεση των αλιευτικών σκαφών ή και τουριστικών σκαφών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης είπε ότι η έλλειψη  υποδομών, αφήνει έκθετο ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο  στους  νοτιοανατολικούς ανέμους και εξήγησε:  «Τον χειμώνα με τη θαλασσοταραχή, τα νερά της θάλασσας και μαζί άμμος και πέτρες φθάνουν και χτυπούν πάνω στα α. Οι κάτοικοι έχουν κάνει πατέντες για να τα προστατεύσουν, κάθε χρόνο όμως υπάρχουν . Όσοι ζούμε μόνιμα στον Πλατανιά, τον χειμώνα δυσκολευόμαστε ακόμη και μέσα στα α μας να μπούμε».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση