Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντίδραση των μειοψηφιών για μονοδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη
Αντίδραση των  μειοψηφιών για μονοδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη

Αντίδραση των μειοψηφιών για μονοδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη

Κτά πλειοψηφί εγκρίθηκε  στην  αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου η μονοδρόμηση και των οδών Καραμπατζάκη –Ζάχου, ενώ εμφανής ήταν η αντίδραση των μειοψηφιών για τη  μονδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κ.  έκανε λόγο για βασικές παθογένειες της  Ζάχου- Καραμπατζάκη, που εκτείνονται  σε έκταση 5 χλμ. η καθεμιά.

Εξήγησε ότι δημιουργείται μονόδρομος,  ποδηλατοδρόμος στη Ζάχου  πλάτους 1,5 μέτρου και δυνατότητα στάθμευσης ,  θα γίνει φύτευση και  θα απαγορεύεται η διέλευση βαρών οχημάτων.

Για την οδό Καραμπατζάκη πάνω από την οδό Σινώπης,  είπε πως θα γίνει ποδηλατόδρομος,  ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού, φύτευση, κίνηση οχημάτων και στάθμευση και διευκρίνισε ότι οι δυο θα δοθούν σε κυκλοφορία με ήπιο τρόπο.

Ο κ. είπε ακόμη πως είναι σε εξέλιξη σχετική μελέτη και  ότι σήμερα ψηφίζουμε την μελέτη για μονοδρόμηση των δύο δρόμων, καθώς και ότι οι ερωτήσεις και προτάσεις θα περιληφθούν   στη μελέτη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ.  Μιτζικός δήλωσε σύμφωνος για την παρέμβαση στην οδό  Ζάχου, αλλά για την οδό Καραμπατζάκη  ζήτησε διευκρινίσεις γιατί υπάρχουν αυξομειώσεις στο πλάτος του δρόμου.

Στη συνέχεια ο Θ. ενημέρωσε ότι το υπουργείο αναφέρει ότι  η μονοδρόμηση Ζάχου- Καραμπατζάκη σύμφωνη με την κυκλοφοριακή μελέτη.

Σύμφωνο ομόφωνα για το θέμα τάχθηκε  το Τοπικό Συμβούλιο ς, όπως και το   Τ.Σ. Βόλου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου τόνισε ότι παρά τις αντιδράσεις των μειοψηφιών η δημοτική αρχή φέρνει   το θέμα πολύ πρόχειρα  χωρίς μελέτη και ότι στην ουσία θέλει να κάνει μίνι περιφερειακό, ό,τι αποφεύχθηκε επί 25 χρόνια.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ.  Μιτζικός δήλωσε σύμφωνος για την παρέμβαση στην οδό  Ζάχου, αλλά για την οδό Καραμπατζάκη αλλάζει προς το χειρότερο για τους κατοίκους, αφού θα επανέλθει σε πρότερη κατάσταση. Θα αυξηθεί η κυκλοφορία  των οχημάτων. Είναι πνεύμονας πρασίνου. Πρωτεύει η ποιότητα ς των ανθρώπων.

Τέλος ο  επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι με αγώνες έγιναν τα έργα στην περιοχή και  η σημερινή δημοτική αρχή με πολύ προχειρότητα θέλει να ανατρέψει όλα αυτά με μια μονοκονδυλιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση