Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Αντιδράσεις μειοψηφιών για το μίσθωμα του ΝΠΣ στον Δήμο Βόλου
Αντιδράσεις μειοψηφιών για το μίσθωμα του ΝΠΣ στον Δήμο Βόλου

Αντιδράσεις μειοψηφιών για το μίσθωμα του ΝΠΣ στον Δήμο Βόλου

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των μειοψηφιών  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στο θέμα της παραχώρησης χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου στον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο (ΝΠΣ) «ΒΟΛΟΣ».
Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος,  είπε ότι  ο Δήμος έχει εξασφαλίσει με τη μίσθωση του πανθεσσαλικού με 3.000 – 3.500 ευρώ έσοδα το μήνα από τη Νίκη Βόλου και ΠΑΕ ΝΠΣ.
Ο  επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το Νόμο θα πρέπει οι ομάδες να καταβάλλουν το 15% των εσόδων.
Απαντώντας ο  Αχ. Μπέος παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην αγγίζουν οι συμβάσεις αυτές το γράμμα του Νόμου, ωστόσο  απάντησε ότι η σημερινή δημοτική αρχή αποφασίζει τι όρους θα βάλει μέχρι να αναλάβει η Εταιρεία Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού και πως λειτουργούν οι όροι ανταποδοτικά σε σωματεία.
Ο κ. Ριζόπουλος, κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πίσω τη σύμβαση με τον ΝΠΣ, ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης  ζήτησε να μάθει ποιος υπέγραψε τη σύμβαση με τον ΝΠΣ εκ μέρους της ομάδας και ποιος εκ μέρους του Δήμου.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιάσονας Αποστολάκης, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση με άλλες ομάδες γιατί ο ΝΠΣ είναι ομάδα Α’ Εθνικής και έθεσε θέμα διαφάνειας, αναφέροντας ότι ο δήμαρχος είναι και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ. Επίσης  χαρακτήρισε  πολύ μικρό το μίσθωμα,  επισημαίνοντας   ότι, μέσω της συγκεκριμένης σύμβασης δίνεται η δυνατότητα η ΠΑΕ να παραχωρεί σε τρίτους το χώρο.
Ο κ. Παπαδούλης, έκανε λόγο για σύγκρουση συμφερόντων και τόνισε την ανάγκη να κρατηθούν τα προσχήματα, ενώ ο κ. Ριζόπουλος, δήλωσε ότι το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει το κόστος συντήρησης του Πανθεσσαλικού γιατί  “Πέφτει στις πλάτες των Βολιωτών”, ενώ για τη σύμβαση με τον ΝΠΣ, πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικοί οι όροι όταν υπογράφει μια Α.Ε. σύμβαση με τον Δήμο και άλλο ένα αθλητικό σωματείο.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο ΝΠΣ όπως και η Νίκη Βόλου, μισθώνουν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για μια προπόνηση και έναν αγώνα μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας, επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου  έχει κάνει αίτηση για το γήπεδο της Νεάπολης και το μίσθωμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ιερό Λείψανο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στη Νέα Ιωνία #ΑγίουΑνδρέα - https://t.co/bue1ruXJTV -

  • Εντυπωσίασε ο Δημ. Μπάσης #ΔημήτρηςΜπάσης #Ναυτικήεβδομάδα #ΝαυτικήςΕβδομάδας - https://t.co/Y9RiB0Ksot -

  • Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα ζήτησε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #γλυπτάτουΠαρθενώνα - https://t.co/zKunMA5Q1x -

"Αλιεύοντας" την είδηση