Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αντιδράσεις μειοψηφιών για το μίσθωμα του ΝΠΣ στον Δήμο Βόλου
Αντιδράσεις μειοψηφιών για το μίσθωμα του ΝΠΣ στον Δήμο Βόλου

Αντιδράσεις μειοψηφιών για το μίσθωμα του ΝΠΣ στον Δήμο Βόλου

Έντονες ήτν οι των μειοψηφιών  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στο θέμα της παραχώρησης χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο (ΝΠΣ) «ΒΟΛΟΣ».
Ο δήμαρχος Βόλου ,  είπε ότι  ο Δήμος έχει εξασφαλίσει με τη μίσθωση του πανθεσσαλικού με 3.000 – 3.500 ευρώ έσοδα το μήνα από τη Νίκη Βόλου και ΠΑΕ ΝΠΣ.
Ο  επικεφαλής της Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το Νόμο θα πρέπει οι ομάδες να καταβάλλουν το 15% των εσόδων.
Απαντώντας ο  παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην αγγίζουν οι συμβάσεις αυτές το γράμμα του Νόμου, ωστόσο  απάντησε ότι η σημερινή δημοτική αρχή αποφασίζει τι όρους θα βάλει μέχρι να αναλάβει η Εταιρεία Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού και πως λειτουργούν οι όροι ανταποδοτικά σε σωματεία.
Ο κ. Ριζόπουλος, κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πίσω τη σύμβαση με τον ΝΠΣ, ενώ ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης  ζήτησε να μάθει ποιος υπέγραψε τη σύμβαση με τον ΝΠΣ εκ μέρους της ομάδας και ποιος εκ μέρους του Δήμου.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιάσονας Αποστολάκης, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση με άλλες ομάδες γιατί ο ΝΠΣ είναι ομάδα Α' Εθνικής και έθεσε θέμα διαφάνειας, αναφέροντας ότι ο δήμαρχος είναι και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ. Επίσης  χαρακτήρισε  πολύ μικρό το μίσθωμα,  επισημαίνοντας   ότι, μέσω της συγκεκριμένης σύμβασης δίνεται η δυνατότητα η ΠΑΕ να παραχωρεί σε τρίτους το χώρο.
Ο κ. Παπαδούλης, έκανε λόγο για σύγκρουση συμφερόντων και τόνισε την ανάγκη να κρατηθούν τα προσχήματα, ενώ ο κ. Ριζόπουλος, δήλωσε ότι το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει το κόστος συντήρησης του Πανθεσσαλικού γιατί  “Πέφτει στις πλάτες των Βολιωτών”, ενώ για τη σύμβαση με τον ΝΠΣ, πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικοί οι όροι όταν υπογράφει μια Α.Ε. σύμβαση με τον Δήμο και άλλο ένα αθλητικό σωματείο.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο ΝΠΣ όπως και η Νίκη Βόλου, μισθώνουν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για μια προπόνηση και έναν αγώνα μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΕ Γ. Βλιώρας, επεσήμανε ότι ο   έχει κάνει αίτηση για το γήπεδο της Νεάπολης και το μίσθωμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση