Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Όχι” στα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα από τους συνταξιούχους
“Όχι” στα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα από τους συνταξιούχους

“Όχι” στα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα από τους συνταξιούχους

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ και η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας ς «Άγιος Νικόλαος».

Αφού διαβάστηκε το ψήφισμα και εγκρίθηκε ομόφωνα, οι πραγματοποίησαν μέχρι τα γραφεία της ς Διοίκησης στην οδό όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Οι δήλωσαν πως είναι σε δράση και ετοιμότητα για νέες με την κατάθεση του νομοσχέδιο στη Βουλή με αντιασφαλιστικά -αντισυνταξιοδοτικά μέτρα και πρόσθεσαν: « Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα».

Σε άλλο σημείο τονίζουν ότι « τα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες κι επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.»

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, με φτώχια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια «σύνταξη» προνομιακού χαρακτήρα, όσοι μπορέσουν να φτάσουν σ' αυτή.

Η ενο των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συνάξεων, αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδόματος αδείας, να μην διαλυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι, να μη γίνει καμία αύξηση στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Οι συνταξιούχοι τονίζουν, τέλος, ότι κανένας δεν μπορεί να αντέξει άλλο και κανένας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

syntaxiouxoi1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση