Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / “Όχι” στα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα από τους συνταξιούχους
“Όχι” στα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα από τους συνταξιούχους

“Όχι” στα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα από τους συνταξιούχους

Πανσυνταξιουχική πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία , έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ».

Τη διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-, Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ και η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας «».

Αφού διαβάστηκε το ψήφισμα και εγκρίθηκε ομόφωνα, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν μέχρι τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητριάδος όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Οι συνταξιούχοι δήλωσαν πως είναι σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχέδιο στη Βουλή με αντιασφαλιστικά -αντισυνταξιοδοτικά μέτρα και πρόσθεσαν: « Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα ΝΔ, , ΠΟΤΑΜΙ.

Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα».

Σε άλλο σημείο τονίζουν ότι « τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη μας, θα αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες κι επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.»

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά δικαιώματα, με φτώχια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια «σύνταξη» προνομιακού χαρακτήρα, όσοι μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή.

Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συνάξεων, αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδόματος αδείας, να μην διαλυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι, να μη γίνει καμία αύξηση στα όρια ηλικίας για και να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Οι συνταξιούχοι τονίζουν, τέλος, ότι κανένας δεν μπορεί να αντέξει άλλο και κανένας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

syntaxiouxoi1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση