Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανούσιες “κοκορομαχίες” με φόντο την πόλη του Βόλου
Ανούσιες “κοκορομαχίες” με φόντο την πόλη του Βόλου

Ανούσιες “κοκορομαχίες” με φόντο την πόλη του Βόλου

Tα “πόνερ” ενός απολογισμού που έγινε χθες στο “Αχίλλειο” και που είχε μερικά αυτονόητα και τις γνωστές εορταστικές φιέστες, δείχνουν ότι οι κρατούντες  τις τύχες  της πόλης, αλλά και οι προκάτοχοί τους  εξακολουθούν να επιδίδονται σε ανούσιες “κοκορομαχίες” .

Η παράταξη “Επιλογή Ευθύνης” εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο : «Ο “” της δημοτικής αρχής ήταν το μεγαλύτερο fake news», στη οποία αναφέρει: “Το σχόλιο της παράταξής μας «ΕΠΙΛΟΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» για τον «απολογισμό» της δημοτικής αρχής: «Ο «» της δημοτικής αρχής ήταν το μεγαλύτερο fake news της πόλης.

Όλος ο «θίασος» επί σκηνής. Ο εκτελών χρέη «θιασάρχη» να προσπαθεί να διαβάσει το «σενάριο» που του έγραψαν. Και ο «θιασάρχης» αμήχανος, να νιώθει ότι το «θεατρικό» που παίζεται στην πόλη τρία και πλέον χρόνια τώρα, δεν βγαίνει και σύντομα θα κατεβεί.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

 

  1. Έχουν μπει στον τέταρτο χρόνο της θητείας τους και δεν αξιώθηκαν ακόμη να ξεκινήσουν ούτε ένα νέο με χρήματα του ΕΣΠΑ! Έχουν κερδίσει επάξια το «μετάλλιο» της χειρότερης επίδοσης στην ιστορία όχι μόνο του Δήμου Βόλου, αλλά και του πιο μικρού πρώην Καποδιστριακού Δήμου. Αλλά τι να περιμένουμε, όταν ακόμη δεν εδέησαν να τελειώσουν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που έπρεπε να έχουν παραδοθεί εδώ και δύο και πλέον χρόνια.
  2. Τα 19 εκατομμύρια ταμειακά διαθέσιμα με τα οποία παραμυθιάζουν καθημερινά τον κόσμο, παραδέχονται σήμερα ότι στην πραγματικότητα είναι 300 χιλιάδες.
  3. Ενώ έχουν πια θητεία όση σχεδόν ολόκληρη η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προσποιούνται ακόμη τη νέα δημοτική αρχή και υποδύονται συνεχώς διάφορους ρόλους, για να ξεφύγουν απ' τις ευθύνες τους και απ' τη ζοφερή πραγματικότητα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
  4. Η μόνη τους έγνοια είναι το για την εξουσία και η προσπάθειά τους να ελέγξουν τα πάντα, να εκμηδενίσουν κάθε αντίθετη φωνή και να επιβάλουν τοξικό κλίμα στην πόλη.

Πάντως, η «Πύδνα» πέτυχε τρία στα τρία. Και το στάδιο της ς μεταμορφώνεται σε «Καμπ Νου».  Η ανάπτυξη έφτασε!

Υ 1: Ο κανόνας της Ιστορίας λέει ότι όσοι έκαναν πολιτική με τη λάσπη, εντέλει βούλιαξαν στον βούρκο.

ΥΓ 2: Και όλο τον προϋπολογισμό του Δήμου να ξοδέψουν για λαμπιόνια, την πόλη δεν πρόκειται να τη φωτίσουν. Το μαύρο σύννεφο σκεπάζει τον Βόλο.»

Η δημοτική αρχή

Κρυμμένοι στις τρύπες τους, ως «λαγοί» της αυτοδιοίκησης, κρυπτόμενοι από τους πολίτες και την κοινωνία, τα μέλη της σκοτινής παράταξης (Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Σπίτι) προσπάθησαν με τις αφόρητες κοινοτυπίες τους και το κακόγουστο υφάκι τους, με μια ανακοίνωση μνημείο ασυναρτησίας, να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, τόσο από τον εντυπωσιακό απολογισμό των πεπραγμένων στον οποίο προχώρησε η Δημοτική μας Αρχή, όσο και από τη συμμετοχή των πολιτών στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο «Αχίλλειο» και όχι σε κάποιο γραφείο, μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως συνέβαινε λίγα χρόνια πριν…

Δεν μας προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι και πάλι εστιάζουν, εκβάλλοντας χολή, μιζέρια και κακομοιριά για τον γιορταστικό διάκοσμο της πόλης και τις μεγάλες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για να φέρουν το Βόλο μας, για μια ακόμη χρονιά, στο επίκεντρο του Πανελλήνιου ενδιαφέροντος και της προτίμησης των τουριστών όχι μόνο αυτής της περιόδου. Εμείς περιμένουμε τις γιορτές για να αναδείξουμε την πόλη μας, να τονώσουμε την οικονομία μας, να μοιράσουμε χαρά, φως και μαγεία σε μικρούς και μεγάλους.

Αυτοί περίμεναν τις γιορτές, ο ένας για να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα των επαγγελματιών, ως τρόπαιο της εξουσίας του, και η άλλη για να πέσει η θερμοκρασία και να ελαττωθεί η αφόρητη δυσωδία από τους άπλυτους κάδους και τη βρομιά στην πόλη, εξαιτίας της παροιμιώδους ανικανότητάς της. Δεν είναι δα τόσο μακρινή η εποχή για να τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά οι πολίτες.

Όσο για τα έργα που ανησυχούν και έχουν το απύθμενο θράσος να ασκούν και κριτική, μια επισήμανση. Το μόνο που παραλάβαμε από την σκοτινή παράταξη ήταν όλα κι όλα τρία μπουκάλια σαμπάνιας, κρυσταλοποιημένα, σε ένα ψυγειάκι στο γραφείο του Δημάρχου. Όπως μάθαμε εκ των υστέρων τις είχαν προμηθευτεί για να τις ανοίξουν στα εγκαίνια του πρώτου έργου που θα έκαναν. Και που, απλώς, δεν έγινε ΠΟΤΕ!

Τώρα για τα περί πάθους εξουσίας και όλα αυτά τα φληναφήματα τι να απαντήσει κανείς σε ανθρώπους που αποδοκιμάστηκαν με τον πιο ντροπιασιτκό και ατιμωτικό τρόπο στις εκλογές και όμως, αντί με σεμνότητα και αυτοκριτική διάθεση, να πάνε εκεί που τους έστειλαν οι πολίτες, επιμένουν και σήμερα να θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες της πόλης και αποκλειστικούς νομείς της εξουσίας. Η έσχατη μορφή ναρκισσισμού, η πιο αποκρουστική μορφή οίησης και αλαζονείας. Σε κάθε περίπτωση παντελής έλλειψη αντίληψης και συνειδητοποίησης της κοινωνικής πραγματικότητας.

ΥΓ. Και επειδή αποπειρώνται και χιούμορ με το ποδόσφαιρο και έμαθαν και το «Καμπ Νου» (ας είχαν και λίγο νου…) να τους ενημερώσουμε ότι οι άσπρες γραμμές στο χορτάρι δεν είναι τα όρια για…βοσκοτόπια! Ετσι δωρεάν μάθημα, για την επόμενη ανακοίνωση…

ΥΓ1. Τον μάθαμε τον κανόνα της Ιστορίας. Είναι η 100η φορά που τον επαναλαμβάνετε. Αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Τον διδάξατε στην πράξη με τις εκλογές του 2014, όπου όντως βρεθήκατε στο βούρκο. Μια επανάληψη και το 2019 και θα το εμπεδώσουμε όλοι. Θα είναι άλλωστε η μοναδική σας προσφορά σε αυτή την πόλη…

ΥΓ 2.Για τα περί θιάσου και κομπάρσων: Πριν δείτε την παράσταση, περάστε από το σπίτι του αφεντικού σας. Κρυώνει ο καιρός και πρέπει να αλλάξει κουρτίνες και να στρώσει τα χαλιά.”

 

Ανταπάντηση Επιλογής Ευθύνης: «Θα μείνουν στην ιστορία ως η χειρότερη δημοτική αρχή»

 Σε σχέση με το νέο λιβελλογράφημα – «απάντηση» της δημοτικής αρχής στο σχόλιό μας για τον χθεσινό απολογισμό της, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισημαίνει τα εξής: «Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια. Όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο περισσότερο θόρυβο κάνουν», λέει μια εβραϊκή παροιμία. Ταιριάζει γάντι στους θλιβερούς συντάκτες της «απάντησης» της δημοτικής αρχής. Θορυβούν με το γνώριμο πεζοδρομιακό ύφος που είναι στο dna τους, για να κρύψουν ότι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε ένα «και» από τη χθεσινοβραδινή μας ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζαμε fake news τον «απολογισμό» τους.

Εμείς άλλωστε δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από το να επαναλάβουμε τον εκτελούντα. Ο οποίος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα είναι 300 χιλ. ευρώ και όχι 19 εκατ. που καθημερινά παραμυθιάζουν τον κόσμο, και το βράδυ έκανε εξαγγελίες έργων για του χρόνου, μιλώντας με «θα», αντί να κάνει απολογισμό, και αποσιωπώντας ότι ακόμα εκτελούν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έπρεπε να έχουν τελειώσει, εδώ και δύο και πλέον χρόνια. Αλλά είπαμε, υποδύονται ακόμη τη νέα δημοτική αρχή.

Κατανοούμε ότι τους πονάει πολύ, όταν τους το υπενθυμίζουμε, αλλά θα καταγραφούν στην ιστορία της πόλης ως η χειρότερη δημοτική αρχή που, επί τρία και πλέον χρόνια, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει ούτε ένα νέο έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Όπως κατανοούμε και τον πόνο τους. Στο χθεσινό κλειστό «σουαρέ» κατάλαβαν ότι το κακόγουστο έργο που παίζουν, όλα αυτά τα χρόνια, δεν κόβει πια εισιτήρια. Έτσι έβαλαν μπροστά τη γνωστή λασπομηχανή, για να κρύψουν το πραγματικό γεγονός, ότι η πόλη, με αυτούς στο τιμόνι, κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση