Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας
Άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας

Άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας

Από το , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνεται ότι ενεργοποιήθηκε σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας. Όσοι πολίτες επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.anynet.gr/

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της ηλεκτρονικής ς που σηματοδοτεί ταυτόχρονα την εφαρμογή του νέου νόμου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, η  Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν με φιλοξενούμενα του Ιδρύματος, αναδόχους, θετούς, και υποψήφιους , καθώς και με εργαζόμενους που θα διαχειριστούν το νέο πρόγραμμα.

«Ένας νόμος που γεννήθηκε για να υπηρετήσει τα τίθεται σήμερα σε εφαρμογή», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για νόμο που αποτελεί τομή για τα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα, ο οποίος βάζει πια το ζήτημα της αναδοχής και της ς σε εντελώς νέες βάσεις διαφάνειας και αξιοπρέπειας, μακριά από αυτά που ίσχυαν στον τόπο μας επί δεκαετίες».

Η Υπουργός επισήμανε ότι «με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής ς για την αναδοχή και την , επιταχύνονται οι διαδικασίες και προωθούνται επιστημονικές και σαφείς μεθόδοι ς των υποψήφιων γονιών, θετών ή αναδόχων» και τόνισε ότι «δίνουμε, έτσι, τέλος σε μια ψυχοφθόρα αναμονή τεσσάρων, έξι ή πολλές φορές και οκτώ ετών η οποία μειώνεται πλέον σε οκτώ έως δώδεκα μήνες».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση