Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου
Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν πό τη Δευτέρ 7 Δεκεμβρίου οι λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εξέταζε την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων που πωλούν εποχικά είδη, όπως είχε δηλώσει ο Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Όπως είχε σημειώσει, ωστόσο, η λειτουργία των καταστημάτων με εποχικά είδη θα αποτελούσε εξαίρεση, καθώς με 2.000 τα και περισσότερους από 600 διασωληνωμένους, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία. «Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα» είπε, προσθέτοντας όμως ότι «θα εξαιρεθούν τα εποχικά με τα χριστουγεννιάτικα είδη για τα οποία υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υιπα θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας».

Ο αριθμός διασωληνωμένων κρίνει την άρση του lockdown

Ειδικοί επισημαίνουν ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα πρέπει να είναι διψήφιος για να ανοίξει πλήρως η .

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έκρουσε για άλλη μία φορά το καμπανάκι του κινδύνου, αναφορικά με την πορεία του κορωναϊού στη χ μας, τονίζοντας ότι αν γίνει πρόωρα η άρση των περιορισμών, το δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να φουσκώσει και οι διασωληνωμένοι να αγγίξουν τους 900. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Για να αρθεί το lockdown, ο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος».

Aπό την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής για τον κορωναϊό, Νικόλαος Σύψας, τόνισε ότι «η δυστυχώς είναι υπερμεταδότης του ιού» και θα αργήσει το άνοιγμά της. «Πρέπει να ανοίγει μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο και εφόσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και κυρίως το σύστημα υγείας», σημείωσε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση