Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια από 1η Φεβρουαρίου (Live)
Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια από 1η Φεβρουαρίου (Live)

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια από 1η Φεβρουαρίου (Live)

Η επνλειτουργία δια ζώσης γυμνασίων και λυκείων των γυμνασίων και λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε κατά την τακτική για την της πανδημίας.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα , ενώ τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά. Η ίδια επεσήμανε ότι ήταν ομόφωνη η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ επεσήμανε ότι τα δεδομένα θα αξιολογούνται διαρκώς.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό πως η θα είναι υποχρεωτική, ενώ τα διαλείμματα θα λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά διαστήματα. Σημείωσε επίσης ότι θα διενεργούνται . Στις «κόκκινες» περιοχές, όπως είπε, τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα λύκεια ειδικής αγωγής που συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι δεν ανοίγουν τα φροντιστήρια ς εκπαίδευσης.

Παρακολουθήστε ζωντανά την για την της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς και τις ανακοινώσεις για τα μέτρα.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση