Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανοίγουν από το Σάββατο οι παραλίες
Ανοίγουν από το Σάββατο οι παραλίες

Ανοίγουν από το Σάββατο οι παραλίες

Οριστικά 1η Ιουνίου το άνοιγμα στην εστίαση

Να ανοίξουν από το ερχόμενο Σάββατο οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες αποφάσισε ή Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων.

Έτσι από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν με τους εξής όρους και κανόνες:

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του άστρου δύο ομπρελών.

Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυ, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).

Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση ς από τους εργαζόμενους.

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Ν. Παπαθανάσης: Οριστικά 1η Ιουνίου το άνοιγμα στην εστίαση

Οριστικά την 1η Ιουνίου θα ανοίξει η εστίαση και οι καφετερίες, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ,3  τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν γνωστά στο τέλος Μαΐου και είναι λογικό να περιμένουμε να γίνει το βήμα σωστά, ώστε να μην χρειαστεί να υπάρξει πισωγύρισμα.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του όλες τις εισηγήσεις και τα αιτήματα να ανοίξουν νωρίτερα, ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο, οι οργανωμένες παραλίες και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του έως αύριο.

Εξήγησε ότι αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες σε σχέση με τις οργανωμένες παραλίες, είναι ο χρόνος παραμονής των πολιτών στις πλαζ.

Ανέφερε πάντως ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαϊου, τα εμπορικά κέντρα, ενω συζητούν να ανοίξουν εντός του μήνα τα κέντρα τατουάζ.

Για τα γυμναστήρια δήλωσε ότι σύμφωνα με το σχέδιο το άνοιγμα τους προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όταν θα επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά, στις 25 Μαΐου, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με όλα τα ιδιωτικά σκάφη.

Για την ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων.

Τον Ιούνιο όπως είπε θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εκδηλώσεις όπως γάμους και βαφτίσεις.

Δεκαέξι νέα κρούσματα, στα 155 τα θύματα της νόσου

Δεκαέξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χ μας, εκ των οποίων τα 10 ανήκουν σε γνωστές συρροές κρουσμάτων, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.760, εκ των οποίων το 55.4% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 610 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με δι από το εξωτερικό και 1402 (50.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 28 .

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Δέκα (35.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, υπάρχουν ακόμη τρεις καταγεγραμμένοι και συνολικά 155 στη χ.

Οι 41 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 112042 κλινικά δείγματα

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στη Λάρισα

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι έλεγχοι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας ολοκληρώθηκαν.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 652 δειγματοληψίες σήμερα από 17 κλιμάκια του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, με την υγειονομική καθοδήγηση του Καθηγητή Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και τον διοικητικό συντονισμό του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με σκοπό την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στη Λέσβο

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες σε μετανάστες που διαμένουν σε πρόχειρη δομή φιλοξενίας στην Λέσβο διαπιστώθηκαν 2 κρούσματα κορωνοϊού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή. Έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό 25 κάτοικοι του νησιού και 2 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που χαρακτηρίστηκαν «στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση