Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών
Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Το έργο χρηματοδοτεί με 1,9 εκατ. η Θεσσαλίας μέσω

Με 1,9 εκατ. χρηματοδοτεί την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών η Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο 2014-2020 του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών».

«Υλοποιώντας το σχεδιασμό που εκπονήσαμε με την υπουργό Πολιτισμού  εντάσσουμε στο το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών. Το συγκεκριμένο έργο» δηλώνει ο Κ. Αγοραστός «περιλαμβάνεται στην πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για τη παρεμβάσεων με στόχο την , αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού, για την διασύνδεση μνημείων που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και μπορούν να προωθήσουν την των περιοχών τους.

Προχωράμε στοχευμένα, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και εντάσσουμε έργα με προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό και σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Τα Μνημεία οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνονται λειτουργικά και επισκέψιμα, γιατί μόνο έτσι προστατεύονται» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση