Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών
Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Το έργο χρηματοδοτεί με 1,9 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω

Με 1,9 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών».

«Υλοποιώντας το σχεδιασμό που εκπονήσαμε με την υπουργό Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών. Το συγκεκριμένο έργο» δηλώνει ο Κ. Αγοραστός «περιλαμβάνεται στην πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού, για την διασύνδεση μνημείων που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και μπορούν να προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους.

Προχωράμε στοχευμένα, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και εντάσσουμε έργα με προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό και σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Τα Μνημεία οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνονται λειτουργικά και επισκέψιμα, γιατί μόνο έτσι προστατεύονται» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση