Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών
Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Το έργο χρηματοδοτεί με 1,9 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια ς μέσω ΕΣΠΑ

Με 1,9 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών η Περιφέρεια ς. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την για την ένταξη στο 2014-2020 του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών».

«Υλοποιώντας το σχεδιασμό που εκπονήσαμε με την υπουργό Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη εντάσσουμε στο το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών. Το συγκεκριμένο έργο» δηλώνει ο «περιλαμβάνεται στην πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο την , αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση () της διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού, για την διασύνδεση μνημείων που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και μπορούν να προωθήσουν την των περιοχών τους.

Προχωράμε στοχευμένα, δημιουργούμε νέες θέσεις ς και εντάσσουμε έργα με προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό και σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Τα Μνημεία οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνονται λειτουργικά και επισκέψιμα, γιατί μόνο έτσι προστατεύονται» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση