Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άνω-κάτω η συνεδρίαση του ΔΣ Βόλου
Άνω-κάτω η συνεδρίαση του ΔΣ Βόλου

Άνω-κάτω η συνεδρίαση του ΔΣ Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν  ο ισολογισμός - του 2015 στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο ορκωτός λογιστής κ.  Βλάχος  είπε ότι η  χρήση πήγε πολύ καλά και πρόσθεσε ότι υφίσταται έλλειμμα 270.000 ευρώ, αλλά   διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν δημιουργήθηκε μεταξύ τέλη Μαρτίου – Ιουνίου.

Ο  αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος είπε ότι οι ορκωτοί λογιστές  καταγράφουν την πραγματική εικόνα και προτείνουν κάποιες λύσεις για βελτίωση, ενώ για το θέμα του ελλείμματος του Ταμείου  εξήγησε ότι η   υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη, αφού προηγουμένως έγινε   κι ακολούθησε το Πειθαρχικό. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να μην ξαναδημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός είπε ότι  η δικαιοσύνη θα αποδώσει ποινικές ευθύνες, ενώ ζήτησε από τους  οι ορκωτούς εξηγήσεις, ενώ τόνισε πως δεν δόθηκε απάντηση σε σχετική επερώτηση.

Επίσης είπε ότι  η πρόβλεψη κινδύνου  είναι  μειωμένη κατά μισό εκ. ευρώ σε σχέση με το '14 και ότι μένουν   απλήρωτοι οι  προμηθευτές, ότι  δεν υπάρχει   το 2015 και ότι μεγάλωσαν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ πρόσθεσε: «Η βασική λειτουργία είναι περισσότερο ελλειμματική. Τα τέλη εμποροπανήγυρης βεβαιώνονται αλλά δεν εισπράττονται, ενώ υπάρχουν ανείσπρακτα 100.000 ευρώ από την περιφέρεια.

Μάλιστα επέμεινε  ότι παρατηρείται σε προμηθευτές κατά 200.000 ευρώ, με τον ορκωτό να διευκρινίζει ότι, αυτό το πλεόνασμα που υπάρχει, εξηγείται από τους αριθμούς, καθώς και τα έσοδα έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου  είπε ότι στο παραμύθι της θεαματικής αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων   τα οποία με βάση  τα στοιχεία  έχουν φτάσει 10,5εκ. ευρώ, η αύξηση επιτυγχάνεται είτε με αύξηση εσόδων είτε με περιστολή των δαπανών. Ωστόσο, παρατηρήθηκε αύξηση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεις οι οποίες από 18,1 εκ. ευρώ το 2011, έφτασαν το 2014  4,4εκ. ευρώ και το 2015 4,7εκ.

Τα διαθέσιμα που παρουσιάζετε είναι απόδειξη της αδράνειάς σας. Διακόψατε τη σταδιακή μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και δεν έχετε να επιδείξετε έργα. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι φωτογραφία της στιγμής» και καταψήφισε.

Ο κ. Πέγιος διευκρίνισε ότι η λογιστική εικόνα είναι επίπλαστη, όμως τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα δεν αμφισβητούνται και πρόσθεσε ότι η  δημοτική αρχή πέτυχε τεράστιες και την αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων.

Με αυτά συμφώνησε και ο ορκωτός λογιστής, λέγοντας ότι υπάρχουν  ταμειακά διαθέσιμα, οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί και οι υποχρεώσεις είναι μειωμένες.

Στη συνέχεια ο δημαρχεύων Θ. Θεοδώρου είπε ότι θα αποχωρήσει  από την έδρα  κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας πως ο  ρόλος της  είναι να έχει οράματα , προτάσεις και πολιτικά επιχειρήματα,  ενώ έκανε λόγο για  παρωδία για επικοινωνιακούς λόγους.

«Η δημοτική αρχή βαδίσει σε σωστό δρόμο και ασχολείστε  με κάποιες λεπτομέρειες. Στήθηκε θέατρο σκιών για θέματα καθημερινότητας, δεν θα επιτρέψω να είμαστε κομπάρσοι, αλλά πρωταγωνιστές στην κοινωνία και στους δημότες. Καλώ την ομάδα πλειοψηφίας να αποχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά και  κι αυτό έγινε.

Άνω- κάτω η συνεδρίαση

Η αποχώρηση της δημοτικής αρχής πυροδότησε την  αντίδραση των εργαζομένων που την κατηγόρησε για φασισμό και χούντα. Η πρόεδρος των εργαζομένων  Θάλεια  Στάχτου τόνισε ότι  δεν συμμετέχουμε ούτε εμείς σε θέατρο σκιών και παραλόγου και πρόσθεσε: « Εδώ και δύο μήνες αρνούνται να δουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Δεν δουλεύει κανένας για πλάκα τα Σαββατοκύριακα, εδώ και πέντε μήνες δεν πήραν υπερωρίες, τα είδη  προστασίας , το υπόλοιπο πάνω από 50.000 ευρώ , η κα Καντόλα  μας είπε  ότι εμείς απευθείας αναθέσεις.»

Επίσης για την εργολαβία κατά το τριήμερο απεργίας είπε ότι υπονομεύεται ο αγώνας εργαζομένων με απεργοσπαστικό μηχανισμό, συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται εμβολιασμός  στους εργαζόμενους και πρόσθεσε  ότι δύο χρόνια κρύβεται το έγγραφο της Επιτροπής του άρθρου 152 για χορήγηση χρήματος αντί για γάλα εννέα μηνών .

Τέλος η κα Στάχτου τόνισε ότι δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι  για τη σήραγγα Γορίτσας, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή χρωστά  στους εργαζόμενους από το 2014 , πάρα πολύ μεγάλα ποσά.

Στο σημείο εκείνο η γραμματέας του Συλλόγου ζήτησε να τοποθετηθεί, ο πρόεδρος του Σώματος δεν την επέτρεψε και η    κατάσταση εκτραχύνθηκε, ενώ αποχώρησαν και οι μειοψηφείς, πλην της παράταξης Μιτζικού.

Ο  ίδιος είπε ότι έπρεπε να   επιτραπεί στην εργαζόμενο  να μιλήσει και πως πρέπει   να είμαστε καλόπιστοι απέναντί τους, ενώ έψεξε την πλειοψηφία  λέγοντας ότι δεν έπρεπε να αποχωρήσει η πλειοψηφία.

Ο Γ. είπε ότι  ήρθαν για σόου και πως αύριο θα πάρουν αγωνιστικά ένσημα στα ΜΜΕ.

Στο σημείο εκείνο επέστρεψε η ομάδα πλειοψηφίας και ο Θ. Θεοδώρου δήλωσε: «Η μόνη που δουλεύει για πλάκα είναι η Στάχτου. Διάλογο με συνδικαλιστές κατά το δοκούν δεν κάνουμε. Δε νοιαζόταν έτσι με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η συντριπτική απουσία των εργαζομένων δεν μετείχε. Είμαστε πάντα με το δίκιο».

Ο  ίδιος είπε επίσης: «Αποφασίσαμε παροχή οφειλόμενων για το γάλα, οι υπερωρίες πληρώνονται κανονικά, για τον εμβολιασμό και διαγωνισμό τα είδη προσωπικής προστασίας και η επαναφορά μισθών εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ.

Η πόρτα μας ανοιχτή για τους εργαζόμενους, αλλά διάλογο με τους μεγάλους αγωνιστές συνδικαλιστές δεν κάνουμε.

Οι μειοψηφείες, πλην του κ. Μιτζικού,  φοβήθηκαν να ακούσουν για τις μειώσεις που κάνουμε στα τέλη , δεν έχουν προτάσεις.

Επίσης αναφέρθηκε και στην οικία με αμίαντο που γκρεμίστηκε  λέγοντας γιατί τόσα χρόνια δεν γκρέμιζαν το σπίτι στη Ν. Ιωνία, χαρακτηρίζοντάς τους ανύπαρκτους.

Τέλος για τη στέγαση και την επανένταξη αστέγων εξήγησε ότι  δόθηκαν δύο παρατάσεις μέχρι 31/12/16 με πρόταση της δημοτικής αρχής και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα  εισπράξαμε δύο δόσεις από 64,5 χιλ. ευρώ και ετοιμαζόμαστε   για την γ' δόση.  Οκτώ ωφελούμενοι στεγάζονται σε κληροδοτήματα , ένας έμεινε στην οικία του με επιδότηση για να την συντηρήσει. Οι συντηρήσεις των κτιρίων των οκτώ ωφελούμενων έγιναν  με κόστος του Δήμου , ενώ μπήκαν και σε απασχόλησης.

Στη συνέχεια ο κ. Μιτζικός είπε ότι δεν ήταν μονόπρακτο το θέατρο, χαρακτήρισε σημαντικό   τον εμβολιασμός των εργαζομένων σε ανθυγιεινή εργασία και τάχθηκε κατά στο να υπάρχουν  εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα, απάντησε ότι η κα. Στάχτου δεν επέδειξε τον πρέποντα σεβασμό σε έναν άνθρωπο που της έχει συμπεριφερθεί ειλικρινά.

Η δημοτική αρχή  έχει εξοφλήσει υπερωρίες μέχρι Ιούνιο και αύριο θα σταλούν οι καταστάσεις και για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Ας μην φοβούνται οι εργαζόμενοι. Για τα για πρώτη φορά έγινε . Είναι υποκρισία να λένε για τα είδη τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή νομιμοποίησε τα απορριμματοφόρα κι έβαλε σύστημα ελέγχου καυσίμων Σήμερα έρχονται για να μαζέψουν δάφνες».

Για τα τέλη ο κ. Μιτζικός ζήτησε  καθολική μείωση 10% σε όλες τις κατηγορίες και  σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σαν μια μικρή ανακούφιση για όσους δεν έχουν δυνατότητα, χαρακτήρισε θετικές  τις μειώσεις άλλα διαφώνησε γιατί μπήκαν εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης ζήτησε τη μείωση τελών στο κοιμητήριο “Κούκος” ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Δημοτική αρχή: Πολιτική αυτογελοιοποίηση μειοψηφιών

Δραπέτευσαν στερούμενοι επιχειρημάτων

Από την κορυφαία, ίσως, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όπου συζητήθηκαν και να αποφασίστηκαν γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους για ευρύτατες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, που χαρακτηρίζονται οικονομικά αδύνατες, οι δημοτικοί σύμβουλοι, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ (οι πάλαι ποτέ λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!) και κανά δυο «αδέσποτοι» δραπέτευσαν, αφού προηγουμένως επιχείρησαν να στήσουν ένα άθλιας ποιότητας επικοινωνιακό σόου.

Μαζί τους και οι γνωστοί, στην τοπική κοινωνία, συνδικαλιστές της εύφορης κοιλάδας, που συνεχίζουν να λειτουργούν προκλητικά και σε βάρος των συναδέλφών τους, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, αλλά και των πολιτών, φροντίζοντας μόνο για τα κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα.

Φυσικά η Δημοτική Αρχή, στηριζόμενη στην πραγματική κοινωνική πλειοψηφία που εκπροσωπεί, προχώρησε στις γενναίες αποφάσεις της, επ' ωφελεία των συμπολιτών μας, αγνοώντας όλους αυτούς τους θεατρίνους της πολιτικής, που αναζητούν έστω και την αρνητική δημοσιότητα με τέτοιες πράξεις, όπως η θλιβερή μαζική τους αποχώρηση.

Ωστόσο αν και με τον τρόπο αυτό απέφυγαν να πιούν το πικρό ποτήρι (!) να παρακολουθήσουν την υπερψήφιση των ευνοϊκών τελών και φόρων, που αποτελούν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες που έκαναν το λάθος να τους εμπιστευτούν ποια είναι η θέση τους και γιατί απέφυγαν να την εκδηλώσουν με τον μόνο υπεύθυνο, αδιαμφισβήτητο και δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή μένοντας και ψηφίζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα τα άλλα είναι υποκρισία, υπεκφυγές και δείχνουν αδυναμία και ανικανότητα να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που εξ' αυτού απορρέουν. Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους, με βάση το έργο μας και όχι τις θεατρινίστικες επιδόσεις.

H ΔΑΣ OTA

Δεν αποτελεί για μας έκπληξη το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Μπεου -Θεοδωρου ως συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Σκοτινιωτη δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων να μιλήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Προφανώς αρνείται να δώσει απάντηση στα ζητήματα που τέθηκαν από τους εργαζόμενους, ( οφειλόμενα από υπερωρίες, υπερεργασία, , εμβολιασμός), καθώς και στο επίμαχο ζήτημα της στήριξης από το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, της διεκδίκησης των χρημάτων για το οφειλόμενο γάλα από τις περιόδους 2011, όλο το 2012 και 3 μήνες από το 2013( σύνολο 27 μήνες).

Αυτή η πολιτική στάση της Δημοτικής Αρχής έρχεται να προστεθεί στην αυταρχική της συμπεριφορά, τα κονδύλια υπέρ εργολάβων για την απεργοσπασία με χρήματα των δημοτών και άλλα. Πως θα μπορούσε αλλιώς, αφού ρόλος της είναι να περάσει πάση θυσία αντεργατικά μέτρα και πολιτικές.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με συσπείρωση στην επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ και μαχητική ταξική απάντηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Δίνουμε άμεση απάντηση αύριο στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 10:30 το πρωί.

ergaz-1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση