Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άνω-κάτω η κατάσταση στη ΔΕΥΑΜΒ με καταναλωτές κι εργαζομένους
Άνω-κάτω η κατάσταση στη ΔΕΥΑΜΒ με καταναλωτές κι εργαζομένους

Άνω-κάτω η κατάσταση στη ΔΕΥΑΜΒ με καταναλωτές κι εργαζομένους

Πληθίνουν τ παράπονα των καταναλωτών προς  ΔΕΥΑΜΒ για λήψη λανθασμένων  λογαριασμών,  με ευθύνη ου εργολάβου που έχει αναλάβει το σχετικό έργο, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε  ομόφωνα πρόταση του εργολάβου να διαθέσει έναν δικό του υπάλληλο, προκειμένου να δέχεται τα παράπονα και να φροντίζει να επιλύονται .

Ως γνωστόν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. Βάϊος Ζεμπέογλου  αλλά και ο σύμβουλος Μαργ. Πατσιαντάς είχαν καταψηφίσει τη ανάθεση στον συγκεκριμένο εργολάβο της ενφακέλωσης και διανομής των λογαριασμών καθώς ήδη υπήρχαν παράπονα από προηγούμενη με την επιχείρηση.

Όπως ανέφεραν υπάλληλοι της επιχείρησης που δέχονται συνεχώς παράπονα, οι καταναλωτές, διαμαρτύρονται λέγοντας ότι ο λογαριασμός δεν πήγε στην ώρα του, ότι όλο χάνεται, ότι μπορεί να τον βρουν πεταμένο σε διπλανό οίκημα ή ή και καθόλου και πολλά άλλα.

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την υπηρεσία «Λήψης ενδείξεων υδρομέτρων καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ' προϋπολογισμού 120.000 ευρώ πλέον .

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ζήτησε να γίνει επανασχεδιασμός της  λειτουργίας κάποιων τμημάτων για την βελτίωση των εξόδων της επιχείρησης, ιδιαίτερα σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο.

 

 Επανέρχεται ο Δημ. Κουτσιφέλης

Επιπλέον στη σημερινή συνεδρίαση έγινε ομόφωνα δεκτή η επανατοποθέτηση του Δημ. Κουτσιφέλη στην οργανική του θέση ως ΙΔΑΧ ηλεκτρολόγος μηχανικός Π.Ε. του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ και θα λάβει τους μισθούς που δεν ελάμε όλο το προηγούμενο διάστημα, έως ότου το Δ.Σ. κάνει αποδεκτή την σχετική του δικαστηρίου.

Για τις  τηλεπικοινωνίες

 

Ακόμη,  εκτός ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε  για μία προσφορά εταιρείας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που μειώνει το λειτουργικό κόστος για την τηλεφωνία κατά περίπου 50%, με την ΔΕΥΑΜΒ να κερδίζει από την 24μηνη 23.318 ευρώ.

Όπως είπε  η προσφορά αφορά τις 43 τηλεφωνικές συνδέσεις της ΔΕΥΑΜΒ με τελική μηνιαία τιμή 1124,38 ευρώ, έναντι 2.096 τώρα, ενώ η εταιρεία που έκανε την προσφορά δεσμεύεται να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο των 2.800 ευρώ που αφορά στη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα η ΔΕΥΑΜΒ.

 

Στον  “αέρα” οι εργαζόμενοι

Εν τω μεταξύ, στον  “αέρα” είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ που κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους στις 10 Οκτωβρίου, καθώς η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να πάρει από τη «Eurobank” ποσό 200.000 ευρώ από τα 300.000 ευρώ που είχαν κατατεθεί ειδικά για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η ΕΡΓΗΛ φαίνεται να μην θέλει να σταματήσει τη διεκδίκηση  καθώς από την αρχή κατέθεσε κατασχετήρια σε όλες τις τράπεζες για να εξασφαλίσει τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι της οφείλονται, μην αποκλείοντας ούτε αυτή την Τράπεζα της Ελλάδας όπου βρίσκονται χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορούν έργα της ΔΕΥΑΜΒ και όπως η ίδια η τράπεζα αναφέρει στην αρνητική δήλωσή της, είναι ακατάσχετα.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τώρα  η ΕΡΓΗΛ  κατάφερε να «σηκώσει» από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ  σε Eurobank και Πειραιώς ποσό 3,5 εκ. ευρώ!

 

Ο  εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου ζήτησε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το γεγονός ότι η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να πάρει χρήματα και από λογαριασμό μισθοδοσίας,  με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Στ. Παπαευσταθίου να απαντά ότι θα τους ενημερώσει την ερχόμενη Δευτέρα μετά και  από συνάντηση που θα έχει με τους νομικούς της Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΓΗΛ άσκησε  ένδικο μέσο κατά της Eurobank,  πιέζοντας την τράπεζα να της δώσει κι άλλα χρήματα που υπήρχαν σε λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, ειδικά για να πληρωθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων, γύρω στα 300.000 ευρώ.

Η Eurobank ενημέρωσε μέσω του νομικού της συμβούλου τη ΔΕΥΑΜΒ, στην αρχή της εβδομάδα και αποφασίστηκε να κατατεθούν ενώ υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ παρέστη και η Eurobank.

Κλήθηκε ως μάρτυρας και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου.

Ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον της δικαστή του Πρωτοδικείου Αθηνών προχθές Τετάρτη, για 40 ολόκληρα λεπτά, εξηγώντας ότι θα πρέπει να συνυπολογίσει στην απόφασή της τις ανάγκες των εργαζομένων που περιμένουν από τους μισθούς να καλύψουν εισφορές, δάνεια, εφορίες κλπ και να συνεχίσει να δουλεύει απρόσκοπτα η επιχείρηση, όσο είναι αυτό δυνατόν.

Πριν όμως εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών η η ΕΡΓΗΛ κατάφερε και πήρε από το λογαριασμό 200.000 από τις 300.000 π0υ είχαν κατατεθεί από την Οικονομική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ για τους μισθούς. «Είμαστε 150 εργαζόμενοι μαζί με αυτούς μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ που δεν θα πάρουμε μισθούς. Εμείς στις 10 Οκτωβρίου πληρωνόμαστε  την εξόφληση  του Σεπτεμβρίου. Ο ρόλος μου ήταν να πείσω την δικαστίνα, να εκδώσει μια απόφαση υπέρ μας. Καλό  είναι το γράμμα του νόμου, αλλά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους με υποχρεώσεις, είναι και προμηθευτές και συνεργάτες που πρέπει να πληρωθούν. Και επι τέλους κ. δικαστή, αυτοί οι άνθρωποι πήραν μέχρι τώρα πάνω από 3,5 εκ. Δεν τους αρκεί;», επισήμανε ο κ. Ζεμπέογλου

Τέλος η ΕΡΓΗΛ τον Απρίλιο του 2018 κοινοποίησε κατασχετήριο και στην ΤτΕ η οποία άμεσα προέβη μέσα στη νόμιμη 8ημερ προθεσμία σε αρνητική δήλωση, διότι τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και έτσι είναι ακατάσχετα. Η ΕΡΓΗΛ πρόσβαλε τη δήλωση  της Τραπέζης της Ελλάδας με ανακοπή-αγωγή στο Πολυμελές και στη συνέχεια η Τράπεζα προσεπικάλεσε σε αυτή τη δίκη τη ΔΕΥΑΜΒ διότι έχουν κοινό έννομο συμφέρον.

Σήμερα ενέκριναν την παρουσία των δύο δικηγόρων Καραγκιόζου και Ρούσσου σε αυτή τη δίκη μέσα στον Οκτώβριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση