Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άνω –κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Άνω –κάτω  η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Άνω –κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Άνω –κάτω έγινε σήμερα με το καλησπέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Ι. ρηγορίου, ο οποίος κατηγόρησε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά, που απουσίαζε από την αίθουσα.

Ο κ. Γρηγορίου είπε ότι η του δικαστηρίου δεν αναφέρει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ επαγγελματικής και αυτοδιοικητικής ιδιότητας κι έκανε λόγο για ανήθικη μεθόδευση του Πατσιαντά, την αφήνει-όπως τόνισε- στην κρίση των πολιτών. «Θα είναι το γνωστό δίδυμο. Είμαι πάνω από καρέκλες και άλλες ιδιότητες. Θα προσφέρω από άλλες θέσει λέγοντας μόνο αλήθειες. Ζητάω συγγνώμη από κ. Χαυτούρα γιατί τον έπεισα να είναι υποψήφιος με τον κ. Πατσιαντά.»

Στο σημείο εκείνο ζητούσε το λόγο η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα και ο πρόεδρος του σώματος Γ. Μουλάς φανερά ενοχλημένος της είπε: ” δεν θα παίρνεις το λόγο . Πατάς το κουμπί και παίρνεις το λόγο , το δάκτυλο να το βάλεις κάπου αλλού. Οι μέρες Σκοτινιώτη πέρασαν ανεπιστρεπτί» για να του απαντήσει η κα : «σοβαρέψου».

Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Χαυτούρας χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό και κατηγόρησε κι αυτός με τη σειρά του τον Μαργ. Πατσιαντά.

Ακολούθως η κα Οικονόμου είπε στον κ. Μουλά: «Σύρετε σε πρόβλημα το συμβούλιο. Δώστε το λόγο στον κ. Γρηγορίου που δεν είναι δημοτικός σύμβουλος και εγώ ζήτησα το λόγο επί της διαδικασίας» για να εξηγήσει ο τελευταίος ότι μίλησε σαν πολίτης ο κ. Γρηγορίου και δεν ψηφίζει.

Επίσης ξαναεπιτέθηκε φραστικά προς την κα Οικονόμου λέγοντας: « Παραδώσατε καμένη γή», ενώ άφησε αιχμές και κατά του δημοσιογραφικού κόσμου της πόλης λέγοντας πως ήταν παντελής και ηχηρή η έλλειψη η απουσία δημοσιογράφων σε πρόσφατη εκδήλωση και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γράψουν κάνα σχόλιο στις τοπικές φυλλάδες.

Για τη γέφυρα στη Λάμια Διμηνίου

Στην αρχή της συνεδρίασης διαβάστηκε επερώτηση της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» για την κατασκευή νέας γέφυρας στην περιοχή Λάμια Διμηνίου, στο σημείο που γκρεμίστηκε η παλιά.

Όταν η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και δεν απαντήθηκε η επερώτηση ο πρώην αντιδήμαρχος Δημ. Καντόλας ζήτησε να απαντηθεί η επερώτηση του κ. Μιτζικού και τόνισε ότι η μελέτη υπάρχει και η Περιφέρεια πρέπει να φτιάξει τη γέφυρα, αφού εδώ κι ένα χρόνο έχουν κόψει την περιοχή στα δύο.

Ο κ. Μουλάς είπε πως τα έχουμε ξαναπεί και ο κ. Καντόλας δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση κι αποχώρησε εκνευρισμένος.

Για τους ποδηλατοδρόμους

Τέλος κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη διαμόρφωσης δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη του , σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές.( Ε.Π.Ζ.).

Ο Μαργ. Πατσιαντάς  ψήφισε θετικά σημειώνοντας ότι   θα περιμένουμε να δούμε την πλήρη μελέτη όταν θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κα Οικονόμου είπε : δεν προχωρήσατε στη β' φάση αποκατάστασης των ξηλωμένων ποδηλατόδρομων και σημείωσε ότι δεν είναι ολοκληρωμένη η μελέτη

Ο σύμβουλος της  ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας έκανε λόγο για ράβε-ξήλωνε και πρόσθεσε: « Διαφωνούμε, πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για πλήρη σχεδιασμό.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας τόνισε ότι πρέπει  να είναι πλέον εφαρμόσιμο το σχέδιο για να «κουμπώσει»  όλη η  πόλη και παρατήρησε ότι τα γεωμετρικά  χαρακτηριστικά της  Βασσάνη δεν επαρκούν για ποδηλατοδρόμους, όπως και της  Καραμπατζάκη.

Επίσης είπε ότι δεν αντιμετωπίζεται σε ολότητα το κυκλοφοριακό, στάθμευση κ.λπ., χαρακτήρισε αποσπασματικά τα και τον σχεδιασμό και καταψήφισε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Κανελλής τάχθηκε υπέρ των ποδηλατοδρόμων και τόνισε ότι είναι εντελώς απαράδεκτη η εικόνα στις κεντρικές οδικές  αρτηρίες σε ώρες αιχμής και η εικόνα στα πεζοδρόμια κι έκανε λόγο για αποσπασματικό έργο. Επίσης πρότεινε να γίνει σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη και χρηματοδότηση και καταψήφισε την πρόταση.

Η “Επιλογή Ευιθύνης” για τα τέλη κοιμητηρίου Ν. Αγχιάλου

Επιστρέφουμε στον αντιδήμαρχο Χ. Στεφόπουλο τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που εκστόμισε, με το γνωστό αγοραίο ύφος, κατά την έναρξη της 12ης τακτικής συνεδρίασης του οργάνου, στις 22 Μαΐου 2017, για τη δήθεν «κατάπτυστη» απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται  ότι «ψήφισε αύξηση των τελών ταφής για το κοιμητήριο Ν.Αγχιάλου, ενώ για το 2014 και μόνο αποφάσισε τη μείωσή τους κατά 50%».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επικαλούμαστε τις επίσημες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Πριν τον «Καλλικράτη», το Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ν. Αγχιάλου, με την αρ. 310/08-12-2004 απόφασή του, προέβλεπε ως τέλη του κοιμητηρίου Νέας Αγχιάλου:
  • 80 € για την ταφή
  • 80 € για την εκταφή και
  • από 20 € για κάθε χρόνο, από τον πρώτο χρόνο – δεν υπήρχε τριετία.
  • Συνεπώς, τα τέλη κοιμητηρίων για μια πενταετία ήταν: 80+80+100 (=20 Χ 5) = 260 €

 

  1. Η παραπάνω απόφαση εφαρμόστηκε στο κοιμητήριο Ν. Αγχιάλου και κατά τα δύο πρώτα έτη του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, δηλαδή και το 2011 και το 2012 (αρ. 44/31-01-2012 απόφ. Δ.Σ. Βόλου).

 

  1. Με την αρ. 812/07-12-2012 απόφασή του, το Δ.Σ. Βόλου προέβλεψε τα ακόλουθα για τα τέλη του κοιμητηρίου Ν. Αγχιάλου 2013:
  • 100 € για ταφή τριετούς διάρκειας
  • 60 € για την εκταφή
  • Και για παράταση ταφής με την επιθυμία των συγγενών:
  • 50 € για το 4ο έτος
  • 50 € για το 5ο έτος
  • 50 € για το 6ο έτος
  • Συνεπώς, με την απόφαση για τα τέλη του κοιμητηρίου Ν. Αγχιάλου 2013:

α) το σύνολο των τελών για μια πενταετία παρέμεινε το ίδιο με το αντίστοιχο του  πρώην Δήμου Ν. Αγχιάλου, δηλαδή 260 €.

Ενώ, β) αν επιλεγόταν η εκταφή στην τριετία, τα τέλη μειώνονταν σε σχέση με τον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου, από τα 220 € στα 160 €.

 

  1. Με την αρ. 780/30-10-2013 απόφασή του, το Δ.Σ. Βόλου αποφάσισε για τα τέλη του κοιμητηρίου Ν. Αγχιάλου 2014 τη διατήρησή τους στα ίδια ακριβώς επίπεδα με αυτά που ίσχυαν το 2013.
  • Συνεπώς, τα τέλη του κοιμητηρίου Ν. Αγχιάλου για μια πενταετία παρέμειναν και το 2014 τα ίδια με τον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου.Συμπερασματικά, η προηγούμενη ποτέ δεν αύξησε τα τέλη του κοιμητηρίου Ν. Αγχιάλου, αλλά ούτε και τα μείωσε, και μάλιστα, προεκλογικά, για το 2014, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος.

Αντίθετα, η παρούσα (με τις αρ. 749/10-11-2014, 695/02-11-2015, 776/23-11-2016 αποφάσεις Δ.Σ.) αύξησε τα τέλη παράτασης ταφής από 50 € στα 100 € για το 6ο έτος και κάθε έτος πέραν αυτού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση