Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άνω -κάτω απόψε το Δ.Σ. Βόλου
Άνω -κάτω απόψε το Δ.Σ. Βόλου

Άνω -κάτω απόψε το Δ.Σ. Βόλου

Μπάχαλο έγινε στο Βόλου απόψε το βράδυ με αφορμή το θέμα τροποποίησης στους κωδικούς ΚΑ 00.6736.003 από «Προγραμματική σύμβαση Δήμου Βόλου-Περιφέρειας Θεσσαλίας- για την προετοιμασία φακέλων έργων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ συμπεριλαμβανομένου και τη διαμόρφωση πέντε κυκλικών κόμβων» σε «Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Βόλου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την Διερεύνηση αναμόρφωσης του γεωμετρικού σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας 5 ισόπεδων κόμβων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Βόλου».

Μεταξύ του δημάρχου Βόλου, της επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσας Οικονόμου και του συμβούλου Απ. Παπατόλια αντηλλάγησαν βαρείς χαρακτηρισμοί και η φραστική από και προς και τούμπλαλιν διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο Αχ. Μπέος εξήγησε πως υπήρχε μια προ υπογραφής σύμβαση για δυο έργα κυκλικών κόμβων σε ένα γραφείο μηχανικών από την προηγούμενη και ότι η παρούσα εξασφάλισε από το νέο ΕΣΠΑ ποσό 17 εκ. ευρώ για έργα αστικής ανάπλασης 2014-2019. Στα έργα αυτά εντάσσονται και οι κυκλικοί κόμβοι και το Δημοτικό Θέατρο.

Ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι αυτός που θα κάνει το έργο πρέπει να έχει εμπειρία και χαρακτήρισε αξιόπιστο συμπαίκτη το Π.Θ. , ενώ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σύμφωνη και να κάνει μελέτες το Π.Θ. και πρόσθεσε: «Μια φορά συναντήθηκα με τον καθηγητή , έκλεισε η συμφωνία στις 18,5 χιλ. ευρώ για πέντε κυκλικούς κόμβους. Διαπραγματευτήκαμε καλύτερα από κάτι κρατικοδίαιτους τεμπέληδες», ενώ απευθυνόμενος προς την κα Οικονόμου είπε: «ο κόσμος σας απαξίωσε τελείως και σας έστειλε σπίτι σας ,πώς μιλάτε για αξιοπρέπεια; Είναι ντροπή.

Εμείς μπορεί να κάνουμε πολλά λάθη , αλλά δουλεύουμε, θα κριθούμε από τον κόσμο κι όχι από επαγγελματίες κοπρίτες και από κάποια δημοσιογραφικά σκουπίδια που είχαν συνεργασία με εργολάβους».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης κατήγγειλε ότι στις 30 Αυγούστου 2014 υπογράφηκε η σύμβαση των δυο κυκλικών από την προηγούμενη και συμπλήρωσε: « για τέτοια διαφάνεια μιλάμε. Αντί να επιβραβεύουν προσπάθεια έργων , τους πιάνει πρεμούρα γιατί γίνονται έργα και τυγχάνουν της αποδοκιμασίας του κόσμου».

Ανταπαντώντας η κα Οικονόμου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι προσπάθησε να παραπλανήσει το Σώμα και για καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τους δημόσιους διαγωνισμούς και σημείωσε ότι η προηγούμενη έκανε διαγωνισμούς και όχι απευθείας ανάθεση και πρόσθεσε πως τίποτα δεν έγινε εν κρυπτώ.

Στο σημείο εκείνο ο κ. Παπατόλιας αποκάλεσε το κ. Μπέο απατεώνα με εισαγγελική βούλα, για να του απαντήσει ο δήμαρχος: «πολιτικός απατεώνας σαν κι σένα δεν είμαι»

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Μαλαματίνης επιτέθηκε στον κ. Παπατόλια λέγοντας: « ντροπή σου μεθύστακα.»,ενώ σε ρόλο «πυροσβέστη ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός καλούσε τους συμβούλους να σταματήσουν.

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου, απευθυνόμενη στον κ. Παπατόλια είπε: «ο καθένας να κοιτάξει την καμπούρα του. Με τι χρήματα έκανες την προεκλογική σου καμπάνια;» και ο ερωτώμενος απάντησε: « με δικά μου χρήματα».

Ακολούθως ο δήμαρχος Βόλου ζήτησε να μην ανακαλέσει κανείς και πως ο ίδιος τα παντελόνια δεν τα φοράει για να μην κρυώνει. « Για την προσωπική μου υπόθεση θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Το αξιότιμο συμβούλιο εφετών αν κρίνει ότι πρέπει να πάω σε δίκη, τότε θα δικαιωθώ πανηγυρικά. Πέρα από αυτό μέχρι το 2019 εσείς θα είστε στην αντιπολίτευση.

Απευθυνόμενος προς τον Παπατόλια επί θητείας του ως νομάρχης είπε: «αναθέσατε έργο σε πεθαμένο, δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς. Έχεις καταδικαστεί δυο φορές για τις υποθέσεις με τον κ. Ζήση και τον κ. Καρτάλη.» ενώ συνέχισε λέγοντας: Τα λεφτά του προεκλογικού του αγώνα ο κοπρίτης τα πήρε από τη σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕ που είπε ότι του έδωσαν 100 χιλ . ευρώ για τον προεκλογικό του αγώνα., ενώ για την κα Οικονόμου είπε ότι ακόμη βογκούν οι τοίχοι του δημαρχείου από όσα γινόταν επί δημαρχίας Σκοτινιώτη
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας γιούχαραν τον κ. Παπατόλια, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ η κα Οικονόμου παρατήρησε ότι έβγαλε τον σεξισμό του ο δήμαρχος.

Κλείνοντας ο κ. Μπέος ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του από την Οικονόμου αλλά εξήγησε πως «όταν θίγεται η προσωπικότητα και η οικογένειά μου θα έχουν την ίδια απάντηση, ενώ τον κ. Παπατόλια τον χαρακτήρισε χειρότερο από κοπρίτη, λέγοντας πως αυτή είναι η αξία του και κρίθηκε από τον κόσμο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση