Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άννα Καραμανλή: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο
Άννα Καραμανλή: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο

Άννα Καραμανλή: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο

Σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού

Οι  γυναίκες πρέπει να παλέψουν και να αποδείξουν την αξία τους τόνισε- μεταξύ άλλων -η βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού στην αποψινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης» στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE  .

Η κα. Καραμανλή, ανέφερε ότι για να επέλθει η εξίσωση που επιθυμούν οι γυναίκες πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, σημειώνοντας:  «Μόνο έτσι, με αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας και με σκληρή δουλειά θα έλθει η εξίσωση. Γι' αυτό και η έχει δεσμευτεί κι έχει κάνει πράξη. Έχουν μπει πολλές γυναίκες και με την ποσόστωση που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ξεκάθαρο ότι η , μαστίζει τους νέους και τις γυναίκες. Εμείς οι γυναίκες καλούμαστε να πατούμε σε πολλές βάρκες. Να είμαστε μητέρες, εργαζόμενες, σύζυγοι. Πάνω σε αυτό, θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να έχουμε στο πλευρό μας και τους άντρες που πρέπει να είναι θετικά προσκείμενοι».

Η ίδια είπε ακόμη πως  οι ανδροκρατούμενοι καταρρίπτονται, φέρνοντας ως παράδειγμα την ίδια που ήταν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε την αθλητική Κυριακή σε έναν αυστηρά ανδροκρατούμενο χώρο. «Πιστεύω στον καλύτερο. Είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα πρέπει να προκόβει. Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε και να αποδείξουμε την αξία μας» ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Σε   ερώτηση του  pagasitikosnews.com  για το αν εκτιμά ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο  απάντησε ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, ενώ για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις απάντησε: «Πρώτη φορά στα χρονικά κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση που θα έρθει ως κυβέρνηση. Κανονικά, η εκάστοτε κυβέρνηση θα έπρεπε να ασχολείται με το έργο της. Όταν εμείς πέρυσι φέρναμε το κοινωνικό μέρισμα για χαμηλοσυνταξιούχους κι ένστολους ο δεν το ψήφισε. Το καταψήφισε. Εμείς επιθυμούμε να δοθούν χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά αφού τους πετσόκοψαν και κατήργησαν το ΕΚΑΣ έρχονται τώρα να τους δώσουν ένα μέρισμα εφάπαξ κι όχι 13η σύνταξη που λένε. Άρα αν ψάχνουν συνένοχους σε αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν περνούν με εμάς. Εμείς, έχουμε δείξει ότι στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας, γ.γ. του Ινστιτούτου ς Κων/νου Καραμανλή  Ζέττα Μακρή, χαρακτήρισε πολύ  σημαντική τη σημερινή πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ να ασχοληθεί με το θέμα αυτό λέγοντας: «Η παρουσία η παραμονή κι η αξιοποίηση των γυναικών είναι καθαρά γυναικείο ζήτημα. Ξεπερνά τα και πρέπει όλες οι γυναίκες, να αντιληφθούμε ότι είναι πρωτίστως αποκλειστικά δικιά μας ευθύνη».

Χαιρετισμό απηύθυναν  οι: Δημοσθένης Νταόπουλος, πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., αν. τομεάρχης Μεταφορών & Υποδομών και ο Γιώργος Καλτσογιάννης, μέλος της Κ.Π.Ε. της Νέας ς, ο οποίος χαρακτήρισε πολύπλευρο τον ρόλο  της γυναίκας και δύσκολο  γι' αυτό και απαιτεί το σεβασμό και τη φροντίδα όλων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα, αντιθέτως με τη  Ν.Δ. και τον Κυριάκο  Μητσοτάκη που έχουν μιλήσει και δεσμευτεί για πλήρη αναβάθμιση των γυναικών στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Ο κ. Καλτσογιάννης παρουσίασε έναν δεκ της για τη γυναίκα και συγκεκριμένα:

-τόνωσης της απασχόλησης με πλήρες ωράριο για τις γυναίκες

  • αύξηση των προνοιακών δομών για τις μητέρες ώστε να εξυπηρετούνται στη φροντίδα των παιδιών όσο θα εργάζονται,
  • άμεση ένταξη όλων των παιδιών στο ολοήμερο χωρίς διακρίσεις,
  • ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και άλλων γιατρών με ειδικότητες που αφορούν τις γυναίκες, όπως γυναικολόγοι, μαιευτήρες, ώστε να μην πληρώνουν για την προληπτική και ευρύτερη εξέτασή τους.
  • προγράμματα επανακατάρτισης των γυναικών για γρήγορη ένταξη στην αγορά εργασίας.
  • της μητρότητας στους χώρους εργασίας.

-πολύπλευρη στήριξη των γυναικών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αυτών των γυναικών ο αγώνας είναι ακόμη πιο επίπονος.

  • ειδική μέριμνα για γυναίκες που αποτελούν μονογονεικές οικογένειες και έχουν το Γολγοθά της ανατροφής των παιδιών τους.
  • ανάδειξη με διάφορες παρεμβάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών για ισονομία αλλά και της ανάγκης στήριξής τους στις θέσεις ευθύνης.
  • αλλαγή νοοτροπίας ώστε οι γυναίκες να μην είναι τα εύκολα θύματα μιας κρίσης που γιγαντώνεται.

Παρεμβάσεις επίσης έκαναν οι: Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ., Ζέττα Μακρή, πρόεδρος Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας, γ.γ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή, Δωροθέα Κολυνδρίνη, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Νάνσυ Καπούλα, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Έλενα Αντωνοπούλου, μέλος της Γραμματείας Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας, τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ν.Δ. και Αναστασία Αναστασίου, πρόεδρος Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πορταριάς Πηλίου.

Την εκδήλωση  συντόνισε  η Όλγα Τσιαμήτα, υπεύθυνη Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων ασχολείται με τη διατύπωση πολιτικών που στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, στη στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος και στην ενσωμάτωση της διάστασης φύλου στις κυρίαρχες εθνικές πολιτικές προτεραιότητες, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Ανάμεσα στους στόχους της Γραμματείας συμπεριλαμβάνονται: Ο πολύπλευρος εκσυγχρονισμός και η σταθερή διεύρυνση των δομών της Γραμματείας με την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή γυναικών απ' όλους τους κοινωνικούς χώρους. Η αξιοποίηση κάθε νέας ιδέας, που μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο τη βελτίωση της θέσης των σύγχρονων γυναικών.

node-ginekes2node-ginenkes1-2

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση