Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανοιξαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση
Ανοιξαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση

Ανοιξαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση

Ολοκληρώθηκε η πρώτη των επικεφλής των δνειστών με τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο και Οικονομίας, κ. . Σταθάκη, η οποία διήρκεσε περίπου 6 ώρες. Σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, αναφορικά με το πώς θα γίνονται οι συναντήσεις και πώς θα αντιμετωπίζονται προβλήματα χωρίς να «λιμνάζουν».

Σε ό,τι αφορά στα πρώτα «καυτά» της διαπραγμάτευσης που άνοιξαν σήμερα, αυτά μεταξύ άλλων είναι:

  1. Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, δεδομένου ότι για φέτος εκτιμάται πλέον ότι θα καταγραφεί πρωτογενές .
  2. Το πώς θα γίνει η ανεκαφελαιοποίηση των τραπεζών με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. . Στουνάρα, ενώ αργότερα θα συγκληθεί και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

  3. Οι ελληνικές προτάσεις για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου, είναι μέσω του νέου Ταμείου να μειωθεί το και παράλληλα να ενισχυθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν αυτών, ο ίδιος αξιωματούχος ρωτήθηκε για εάν στην πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών συζητήθηκε το θέμα της υιοθέτησης νέων προαπαιτούμενων μέτρων εντός Αυγούστου και απάντησε αρνητικά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση