Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανοιξαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση
Ανοιξαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση

Ανοιξαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο και Οικονομίας, κ. . Σταθάκη, η οποία διήρκεσε περίπου 6 ώρες. Σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στη σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, αναφορικά με το πώς θα γίνονται οι συναντήσεις και πώς θα αντιμετωπίζονται προβλήματα χωρίς να «λιμνάζουν».

Σε ό,τι αφορά στα πρώτα «καυτά» της διαπραγμάτευσης που άνοιξαν σήμερα, αυτά μεταξύ άλλων είναι:

  1. Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, δεδομένου ότι για φέτος εκτιμάται πλέον ότι θα καταγραφεί πρωτογενές .
  2. Το πώς θα γίνει η ανεκαφελαιοποίηση των τραπεζών με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. . Στουνάρα, ενώ αργότερα θα συγκληθεί και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

  3. Οι ελληνικές προτάσεις για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου, είναι μέσω του νέου Ταμείου να μειωθεί το χρέος και παράλληλα να ενισχυθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν αυτών, ο ίδιος αξιωματούχος ρωτήθηκε για εάν στην πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών συζητήθηκε το θέμα της υιοθέτησης νέων προαπαιτούμενων μέτρων εντός Αυγούστου και απάντησε αρνητικά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση