Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανησυχία του ΙΣΜ για τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID 19
Ανησυχία του ΙΣΜ για τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID 19

Ανησυχία του ΙΣΜ για τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID 19

 

Ο (Ι.Σ.Μ.) παρακολουθεί με ανησυχία την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που εμφανίζονται πλέον στον ιό SARS-CoV-2 (κορωναϊός) σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι προβληματισμοί και οι φόβοι  για αύξηση των θετικών κρουσμάτων στον κορωναϊό σε περίπτωση που δεν τηρηθούν επιμελώς τα μέτρα ατομικής προστασίας που προβλέπονται, όπως δυστυχώς παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα και οδήγησε στην αλματώδη αύξηση αυτών.

“Ευρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της πορείας της νόσου στην περιοχή μας με μεγάλη πιθανότητα να απολέσουμε ό,τι θετικό επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση η αύξηση των περιστατικών COVID-19” αναφέρει  ο ιατρικός της Μαγνησίας.

Προκειμένου να περιορισθεί η μεταδοτικότητα του κορωναϊού είναι απαραίτητο όλες και όλοι να ακολουθούν με σχολαστικότητα τις γνωστές βασικές οδηγίες προφύλαξης:

• Χρησιμοποίηση με ορθό τρόπο από όλες και όλους της μάσκας προσώπου σε όλους τους κλειστούς χώρους (συμπεριλαμβανομένων και των χώρων θρησκευτικής λατρείας),
• Χρήση μάσκας με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και όχι υποκατάστατα αυτών.
• Συχνό πλύσιμο των χεριών και επάλειψη αυτών με αντισηπτικά υγρά,
• Τακτικός καθαρισμός των επιφανειών (ιδίως αυτών σε υς χώρους) με αντισηπτικά υγρά,
• Τήρηση της απόστασης μεταξύ των ατόμων, άνω του 1,5 μέτρου
α μην γίνονται αποδεκτές οι απόψεις των «αρνητών» τις Πανδημίας COVID-19 και των κάθε είδους συνωμοσιολόγων, αλλά αντίθετα όλες και όλοι να εμπιστεύονται τις απόψεις της Επιστημονικής Κοινότητας για τον κορωναϊό.

Επίσης αναφέρεται: “Θέλουμε να επισημάνουμε ότι άμεσα πρέπει η Κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο στελέχωσης των κρατικών δομών με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό (οσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ΤΟ.Μ.Υ.). Συγχρόνως πρέπει να καθορίσει τους όρους και προϋποθέσεις συνς του Υπουργείου Υγείας με τους ελεύθερους ιατρούς που θα κληθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πιθανής έξαρσης της πανδημίας COVID-19,σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.
Θεωρούμε απαραίτητο να επεκταθεί η δυνατότητα ελέγχου υπόπτων περιστατικών με αύξηση του αριθμού των εξετάσεων για ανίχνευση του κορωναϊού στον πληθυσμό.

ια αυτόν τον λόγο σε τοπικό επίπεδο με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διερεύνηση του προβλήματος, λόγω της έξαρσης των θετικών περιστατικών στον κορωναϊό, θεωρούμε αναγκαίο να εφοδιασθεί το Νοσοκομείο Βόλου το συντομότερο δυνατόν με μοριακό αναλυτή (PCR) δις εξετάσεων για τον κορωναϊό (SARS-CoV-2 )

Δυστυχώς παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από την εμφάνιση του προβλήματος και την δημοσιοποίηση των απόψεων του ιατρικού κόσμου και του Ι.Σ.Μ. χωρίς να έχουμε δει ακόμη ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και οργάνωσης ενιαίου, λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αφορμή την πανδημία από κορωναϊό.

Στην κρίσιμη φάση που ευρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 στην χώρα μας και στην περιοχή μας είναι αδήριτη ανάγκη όλες και όλοι (πολίτες και κυβερνώντες) να συμπεριφερθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πρόβλημα που διογκώνεται”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση