Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ανησυχία της ΛΑΕ για ξεπούλημα του λιμανιού Βόλου
Ανησυχία της ΛΑΕ για ξεπούλημα του λιμανιού Βόλου

Ανησυχία της ΛΑΕ για ξεπούλημα του λιμανιού Βόλου

Την ανησυχία  της Λαϊκής Ενότητας ότι η , σκοπεύει να ξεπουλήσει δέκα περιφερειακά λιμάνια, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου, εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Τάσος Μαυρόπουλος,  σήμερα  από το Βόλο, στο πλαίσιο περιοδείας .

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο Τάσος Μαυρόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους των Δήμων που ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ  κατηγόρησε την για παρελκυστική τακτική σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το στέλεχος της ΛΑΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση, το προσωπικό και τους συνδικαλιστές και είπε ότι οι ελλείψεις, σε προσωπικό και μέσα, από τις περικοπές δαπανών, είναι εμφανείς και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τις καλύψουν με τη φυσική τους παρουσία και τον καθημερινό αγώνα για να διασώσουν περιουσίες και το περιβάλλον από τις . Επίσης είπε ότι η ΛΑΕ τους συμπαραστέκεται και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και φιλότιμο.

Για τις συναντήσεις που είχε στο Λιμεναρχείο Βόλου, ο κ. Μαυρόπουλος είπε ότι οι ελλείψεις, από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης είναι μεγάλες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Στη συνέχεια   συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο και δεν έκρυψε την ανησυχία του για την τύχη στρατηγικών υποδομών της χώρας όπως είναι το λιμάνι.

«Έχουμε φόβο ότι το λιμάνι του Βόλου θα ιδιωτικοποιηθεί και θα έχει την ίδια με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυρόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ξεπουλά υποδομές του κράτους σε ιδιώτες για να πλουτίσουν – 10 περιφερειακά λιμάνια μεταξύ των οποίων και του Βόλου – με το κράτος, η περιφέρεια και ο Δήμος να μην έχουν λόγο στην τιμολογιακή πολιτική και το λιμάνι του Βόλου να έχει την τύχη των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με τα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Σκιάθου, που πουλήθηκαν στην Fraport, κατήγγειλε ότι παραχωρήθηκαν με αποικιοκρατικές συμβάσεις, υποσκάπτοντας και την εθνική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, καθώς σε περίπτωση εθνικής ανάγκης για  να χρησιμοποιηθούν τα αεροδρόμια πρέπει να ρωτηθεί η εταιρία. Ακόμη τόνισε ότι αυξήθηκαν τα τέλη αεροδρομίων, ενώ παραχωρήθηκαν 500 πυροσβέστες, προκαλώντας ρήγμα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Τάσος Μαυρόπουλος  συμπλήρωσε ότι το τέταρτο μνημόνιο, που έχει ορίζοντα το 2060 θα φέρει νέα εξαθλίωση στο λαό που θα παρακαλάει για ένα κομμάτι ψωμί και κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να αντισταθούν στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και να αποσπαστεί από την Ευρώπη.

Το στέλεχος της ΛΑΕ δήλωσε ότι είναι δίπλα σε κάνε εργαζόμενο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου κυριαρχεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και ζήτησε απ’ όλους να σταθούν στο ύψος τους, να αντιταχθούν στην πολιτική αφανισμού τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. και

Το στέλεχος της ΛΑΕ ,υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος, επισκέφθηκε τους καταληψίες συμβασιούχους στο , την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Διεύθυνση Αστυνομίας και θα έχει συναντήσεις με συνδικαλιστές στρατιωτικούς και απόστρατους.

Το απόγευμα ο Τάσος Μαυρόπουλος θα είναι ομιλητής σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, όπου θα παρουσιαστεί η πρότασης του κόμματος για έξοδο από την κρίση.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση