Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανησυχία για γενικευμένη έκρηξη οργής
Ανησυχία για γενικευμένη έκρηξη οργής

Ανησυχία για γενικευμένη έκρηξη οργής

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η που επικρατεί σε πολλά σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Υπάρχει για μετατροπή των επιμέρους επεισοδίων σε αλυσιδωτές εκρήξεις. Δεν είναι τυχαία η έκτακτη που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ στον 5ο όροφο της ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή αξιωματικών από συναρμόδιες υπηρεσίες.

Υπό τον φόβο, λοιπόν, γενίκευσης των επεισοδίων στους αυτους καταυλισμούς και τα hotspots, που μετά τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου μετεξελίσσονται σε κλειστού τύπου κέντρα σης, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων προς την και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, το Αρχηγείο εξέδωσε διαταγή για μετακίνηση 150 συνολικά αστυνομικών στις Διευθύνσεις Λέσβου, Σάμου, Χίου, καθώς και στα τμήματα Λέρου και . Από αυτούς 99 θα μετάσχουν στην επιχείρηση RABIT του Frontex και 50 θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στα ακριτικά νησιά. Αντίστοιχα, από την 1η Μαρτίου έχει τεθεί σε ισχύ διαταγή για έκτακτη ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς (έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης στην ) με 105 επιπλέον αστυνομικούς απ' όλη τη χώρα και την Αττική. Στην περιοχή έχουν μετακινηθεί και διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) από Διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας και την Αλεξανδρούπολη, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δήλωσε χθες στην «Κ» ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα τεθεί σε ισχύ νέο επιχειρησιακό για την περαιτέρω ενίσχυση των νησιών με επιπλέον αστυνομική δύναμη.

Σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες προχωρά και το , μετά και τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο αρμόδιος υπουργός κ. Θόδωρος Δρίτσας υπέβαλε προς το υπουργείο Οικονομικών αίτημα για άμεση πρόσληψη 287 λιμενοφυλάκων. Η ίδια πηγή ενημέρωσης ανέφερε ότι υπάρχει καταρχάς προφορική συμφωνία με τον αναπληρωτή υπουργό, Γ. Χουλιαράκη, για την υλοποίηση του σχεδίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση