Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ανυποχώρητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
Ανυποχώρητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Ανυποχώρητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Σκληρίνουν τη στάση τους οι γρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στο τελωνείο του Προμαχώνα το αδιέξοδο παραμένει, εφόσον και χθες δεν ήταν δυνατή η διέλευση των φορτηγών. Σε 400.000 την ημέρα εκτιμά η Βουλγαρία το κόστος από τον αποκλεισμό του τελωνείου, το οποίο παραμένει κλειστό και από τη βουλγαρική πλευρά σε αντίποινα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βούλγαροι δεν θα ανοίξουν τα παρά μόνο αν οι Ελληνες αγρότες αποσύρουν όλα τα τρακτέρ από τον μεθοριακό σταθμό, κάτι που όπως διαμηνύει η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να γίνει.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις επηρεάζουν και την Αττική καθώς κλειστή επ' αόριστον παραμένει η λεωφόρος Μαρκοπούλου πριν από τον κόμβο της Αττικής Οδού ενώ από χθες το απόγευμα έκλεισε και η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί. Κλειστά επ' αόριστον παραμένουν τα , ο Ισθμός, το μπλόκο στη Νίκαια του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα και το μπλόκο στις Μικροθήβες, η στον κόμβο των Κερδυλλίων, τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας και από προχθές και το τελωνείο των Κήπων. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις οι αγρότες κλείνουν και το και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη διέλευση των πολιτών.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις, στα μπλόκα διεξάγονται συνεννοήσεις προκειμένου να οργανωθεί μια ομάδα εκπροσώπων (οπωσδήποτε πάνω από είκοσι άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις), η οποία να αντιπροσωπεύει όλες τις ομάδες παραγωγών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Φυσικά, στις εντός του αγροτικού μπλοκ διαπραγματεύσεις δεν συμμετέχουν τα μπλόκα που πρόσκεινται στο , ενώ ερώτημα παραμένει ποια στάση θα κρατήσουν τα . Χθες πάντως ο υπουργός Εργασίας, μετά την ολο του Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, επανέλαβε την πρόσκληση της κυβέρνησης προς τους αγρότες για διάλογο. Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι οι αγρότες θα ακούσουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις κυβερνητικές προτάσεις και εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση