Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ανυποχώρητοι οι αγρότες
Ανυποχώρητοι οι αγρότες

Ανυποχώρητοι οι αγρότες

Ακαρπη απέβη η 5ωρη συνομιλία των αγροτών με τον πρωθυπουργό, καθώς δεν υπήρξε ταύτιση σε κανένα σημείο με την κυβέρνηση. Το Μαξίμου πρότεινε 25 , μεταξύ των οποίων και τον χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με κατά 51% από αγροτικές εργασίες, όπως και τη δυνατότητα να επιλέξουν το ποσοστό εισφοράς μεταξύ 20% και 16%. Τα παραπάνω θα συζητούσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στα μπλόκα για να αποφασίσουν την έκβαση των κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, παρά την αποκατάσταση για ένα περίπου 24ωρο της κυκλοφορίας στα δύο τελωνεία, του Προμαχώνα και της Εξοχής, χθες το απόγευμα αποφασίστηκε εκ νέου ο επ' αόριστον αποκλεισμός του Προμαχώνα. Εως αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη συνέλευση και για το κλείσιμο της Εξοχής. Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους δήλωσαν και οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας και του Αμύνταιου, ισχυριζόμενοι ότι «η κυβέρνηση όταν μιλάει για ασφαλιστικό και φορολογικό δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις».

Η ένταση, ωστόσο, μεταξύ των δύο πλευρών φάνηκε προτού καν ξεκινήσει ο πολυαναμενόμενος διάλογος. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων αποχώρησαν δυσαρεστημένοι το πρωί από τον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι πέντε εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους απερρίφθησαν, όπως ισχυρίστηκαν, από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι εν λόγω αγρότες απερρίφθησαν με το επιχείρημα ότι εκπροσωπούσαν , ενώ ο κ. Τσίπρας επεδίωκε να συνομιλήσει μόνο με εκπροσώπους των μπλόκων. Φέρεται, λοιπόν, να επέλεξε πέντε αγρότες από εκείνους που είχαν υπογράψει ως εκπρόσωποι μπλόκων το ψήφισμα που τους είχε επιδοθεί τη 15η Φεβρουαρίου από την εν λόγω επιτροπή. Το Πανελλήνιο Συντονιστικό, όμως, σύσσωμο αρνήθηκε και αποχώρησε για να συναντηθεί αργότερα με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κ. Φώφη εννηματά.

ια «αποκλεισμό από τον διάλογο» έκαναν, όμως, λόγο και οι νέοι αγρότες, ενώ για «παρέμβαση» στην επιλογή προσώπων έγιναν και από το «στρατόπεδο» των Τεμπών. Ο 29χρονος Λαρισαίος Φάνης Τραγάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τεμπών, είχε επιλεγεί από τους αγρότες ως ένας εκ των πέντε εκπροσώπων. «Το όνομά μου αφαιρέθηκε από τη λίστα και στη γενική συνέλευση ενημερώθηκα ότι γι' αυτό ευθυνόταν ένα βίντεο που είχα αναρτήσει στον λογαριασμό μου στο facebook, όπου μιλάει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ς, ίκος Παπαδόπουλος» λέει στην «Κ». Στο βίντεο ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για 450 στρέμματα φορολογήθηκε με 150 ευρώ. «Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κοινοποίηση ενόχλησε τον πάλαι ποτέ συναγωνιστή μου στα Τέμπη».

Απόρριψη συνάντησης

Στις 6.30 το πρωί, λίγο προτού ξεκινήσει το ταξίδι για την Αθήνα, ενημερώθηκε ότι «κόπηκε» και ο ίκος Παλάσκας, πρόεδρος στην Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. «Θεωρώ ότι με εξαίρεσαν, επειδή δεν ήθελαν εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων» εκτιμά ο ίδιος στην «Κ». Μεγάλος «απών» ήταν χθες ο Μπούτας, επικεφαλής 69 μπλόκων στη Νίκαια, που έπειτα από σύσκεψη την Κυριακή, αιτήθηκε ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό σήμερα, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση