Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα μετά την αύξηση του ELA
Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα μετά την αύξηση του ELA

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα μετά την αύξηση του ELA

Κατά 900 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα αυξάνεται ο ELA στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για πρόσθετη ρευστότητα.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι καλωσόρισε την των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή, ενώ τόνισε ότι η παροχή ρευστότητας θα συνεχιστεί υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η μέρος της Eυρωζώνης, διευκρινίζοντας ότι δεν αποφασίζει η ΕΚΤ  ποια χώρα θα παραμείνει στην Νομισματική Ένωση.

«Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με δεδομένο ότι η είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου ς-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για στον ELA», πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το ομόλογο του Δημοσίου ύψους 3,5 δισ.ευρώ το οποίο βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ και λήγει τη Δευτέρα, καθώς και τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορέιο, ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα υπο όλων των τραπεζών. Παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. ια παράδειγμα, εάν ένας δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση