Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας-Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας-Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας-Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη εάπολη Βοιών, η οποία καίει ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.Καναντέρ έκανε αναγκαστική προσγείωση,ενώ οι πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους,με τον ένα ελαφρά τραυματισμένο.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της εάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή την είναι στον Αγιο Νικόλαο, όπου οι έχουν μπει μέσα στο χωριό και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον αριθμό. Επιπλέον σημείωσε ότι έχει καεί άγνωστος αριθμός σπιτιών στην είσοδο του χωριού Λάχι και τρεις οικίες στο Φαρακλό.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, 120 , συνοδευόμενοι από 55 οχήματα, επτά και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίξεις νερού από αέρος προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά δίνοντας μάχη με τις . Το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος νσταντίνος Γιόβας. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνδράμουν πολίτες της περιοχής με και βυτιοφόρα καθώς και ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροπλάνα λόγω των ανέμων ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν, ενώ τα ελικόπτερα λόγω του μεγάλου κυματισμού πηγαίνουν και παίρνουν νερό από τον όρμο της Πλύτρας.

Η φωτιά ξέσπασε στις  03:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Λακωνίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση