Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» ο συνδυασμός Μπασδάνη
«Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» ο συνδυασμός Μπασδάνη

«Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» ο συνδυασμός Μπασδάνη

Το μίγμα του συνδυασμού του «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» παρουσίασε ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος στο Αριστοτέλης , σε εκδήλωση που έγινε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο του , παρουσία πλήθους υποστηρικτών του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρόεδροι σωματείων διαφόρων κλάδων του και της Μαγνησίας, ο ανθυποψήφιος του κ. Μπασδάνη και πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας και εκ μέρους του Δήμου Βόλου, ο πρώην αντιδήμαρχος Αναστάσιος Μπατζιάκας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στόχος όλων όσων απαρτίζουν τον συνδυασμό είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού Επιμελητηρίου που θα λειτουργεί ομαλά, χωρίς προστριβές, χωρίς εγωκεντρικές συμπεριφορές, μακριά από κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις και τελικά δίχως τα βάρη προηγούμενων διοικήσεων που «πλήγωσαν» τον θεσμό και μείωσαν την αξία τους στις συνειδήσεις των μελών του.

Κάνοντας απολογισμό της θητείας του ο κ. είπε ότι «στα πέτρινα χρόνια της ς προσπαθήσαμε στο τιμόνι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να αφουγκραστούμε τις καθημερινές ανησυχίες του ελεύθερου επαγγελματία που νιώθει να «διώκεται» από την φοροεπιδρομή που επιβάλλει το ίδιο το κράτος. Δηλώσαμε παρόντες σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία των μελών μας να σταθούν στα πόδια τους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, η συγκυρία επιτάσσει να αλλάξουμε συνήθειες, να αλλάξουμε πολιτικές, να δούμε κατάματα τα προβλήματα και να βρούμε εφικτές λύσεις.

«Το Επιμελητήριο καλείται να αποκτήσει άμεσα νέα δυναμική και τη δυνατότητα να λειτουργήσει και να αποδώσει έργο, όντας καθημερινά δίπλα σε κάθε επιχείρηση και να παράσχει σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δίνοντας δημιουργικές διεξόδους στις αναζητήσεις των μελών του και της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε.

Η αρχή αυτή, επισήμανε, έγινε από την παρούσα Διοίκηση του Επιμελητηρίου που στοχεύει, με ενότητα και αγαστή συνεργασία όλων, να συνεχίσει στην ίδια ρότα που χάραξε εδώ και έξι χρόνια, με στόχο να ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της Μαγνησίας και να θέσει σε αναπτυξιακή τροχιά την τοπική μας οικονομία.

Οι στόχοι του συνδυασμού

Οι στόχοι του «Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος», όπου τους παρουσίασε ο επικεφαλής είναι:

  • Η διατήρηση της υφιστάμενης θεσμικής δομής των Επιμελητηρίων και ΌΧΙ η δημιουργία Περιφερειακών Επιμελητηρίων που θα αποδυναμώσει την εκπροσώπηση των τοπικών επιχειρήσεων και θα αποτρέψει την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων και την παραγωγική φυσιογνωμία του κάθε νομού.
  • Η συνέχιση των παρεμβάσεων  προς πάσα κατεύθυνση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρήσεων – μελών, με την ταυτόχρονη ρεαλιστικών προτάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας
  • Η συνέχιση και υλοποίηση νέων δράσεων στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας (συμμετοχή σε διεθνείς και εθνικές εκθέσεις, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων, διοργάνωση Β2Β συναντήσεων, καθιέρωση βραβείου στήριξης καινοτομίας κ.λπ.)
  • Η παροχή νέων ανταποδοτικών υπηρεσιών (διαμεσολάβηση, σύσταση δομής στήριξης εξαγωγών, παροχή νέων ψηφιακών/ διαδικτυακών υπηρεσιών, προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλισης, κ.λπ.)
  • Η συνέχιση της προσπάθειας υλοποίησης καινοτόμων δράσεων μέσω της συμμετοχής σε εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα
  • Η εκπόνηση στοχευμένων ερευνών και μελετών για την αποτύπωση της πορείας της επιχειρηματικότητας, των προβλημάτων, των αναγκών αλλά και των προοπτικών της
  • Η αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου (Ε.Α.Ε.Μ.), με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων
  • Η διοργάνωση στοχευμένων «θεματικών εκθέσεων» πανελλαδικής εμβέλειας, προσαρμοσμένων στις εξαγωγικές δυνατότητες της
  • Η συνέχιση του κοινωνικού και πολιτισμικού έργου του, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού κύρους και αξίας και την στήριξη σημαντικών τοπικών κοινωνικών φορέων, συλλόγων και οργανισμών
  • Η συνέχιση των δράσεων αναβάθμισης και αξιοποίησης των βασικών υποδομών προώθησης της επιχειρηματικότητας στη Μαγνησία, που είναι το λιμάνι του Βόλου και ο Ν. Αγχιάλου.
  • Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα της Πτέρυγας «Μπρισίμη», με τη δημιουργία πιστοποιημένων αιθουσών διδασκαλίας
  • H δημιουργία Σχολής Τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού

Καταλήγοντας ο κ. Μπασδάνης επισήμανε ότι πρέπει να γίνει πεποίθηση όλων ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν αποτελεί κλειστό club «ολίγων και εκλεκτών» που μπορούν να αξιοποιούν κατά το δοκούν τις υπηρεσίες που παρέχει ο φορέας, αλλά το σπίτι όλων των επαγγελματιών – και κυρίως των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων – που μπορούν, ειδικά αυτή την περίοδο, να βρουν στήριξη.

Αναφερόμενος στον συνδυασμό τόνισε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» είναι ότι στηρίζεται  στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρουν τις αληθινές ανάγκες του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που έχουν δουλέψει γι΄ αυτό, που έχουν για την επόμενη μέρα και που έχουν έργο να ολοκληρώσουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση