Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ανεβασμένη θερμοκρασία στα ελικόπτερα
Ανεβασμένη θερμοκρασία στα ελικόπτερα

Ανεβασμένη θερμοκρασία στα ελικόπτερα

Tα πρώτα   μελετών   για τις αντίξοες συνθήκες και την επίδρασή τους στην ασφάλεια των πτήσεων, στους ελικοπτέρων παρουσιάστηκαν στη σημερινή διημερίδα που διοργανώνει η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας  και συνεχίζεται αύριο Σάββατο με την .

Οι μελέτες έγιναν από το Εργαστήριο Περιβαλλοντολογικής Φυσιολογίας, του Π.Θ. που διαθέτει μεταπτυχιακά τμήματα για στρατιωτικούς, από μεταπτυχιακούς φοιτητές – πιλότους ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ειδικά στα παλαιού τύπου ελικόπτερα, οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες σε σχέση με το περιβάλλον και οι πρέπει να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόβλημα, σε συνδυασμό με τη διαφορετική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος όταν κάποιος βρίσκεται στον αέρα ή σε αντίξοες συνθήκες και ακραία περιβάλλοντα, που δεν γνωρίζουμε στο έδαφος και στη φυσιολογική μας ζωή.

Ο Πέτρος Ντίνας στη φυσιολογία των ανθρώπων στο Εργαστήριο Περιβαλλοντολογικής Φυσιολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, μίλησε για τη φυσιολογία του χειριστή κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να περάσει και τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό για ν’ ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Όπως είπε, όταν οι πιλότοι βρίσκονται στον αέρα ή σε αντίξοες συνθήκες και ακραία περιβάλλοντα, το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί διαφορετικά και οι χειριστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις δυσκολίες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε στο έδαφος ή στη φυσιολογική μας ζωή.

Ο διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, ταξίαρχος  Γιώργος Ματζουράνης δήλωσε-μεταξύ αλλων- ότι η 1η ΤΑΞΑΣ ασχολείται με την ασφάλεια των πτήσεων που είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, διότι θέλουν τα μειώσουν τα ατυχήματα και να τα προλάβουν, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικού.

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, που γίνεται η διημερίδα λειτουργεί στατική με εξοπλισμό των χειριστών των ελικοπτέρων, drones και αερομοντέλα των Αεροπροσκόπων Βόλου.

Την εκδήλωση, που άνοιξε ο διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, ταξίαρχος Γιώργος Ματζουράνης,  παρακολούθησαν ο ταξίαρχος Γεώργιος Καϊμακτσής, διευθυντής του Γραφείου Ασφάλειας Πτήσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Γιάννης , ο αρχιπλοίαρχος  Γιάννης Κοντόπουλος, ο Εμμαν. Κανάλης, λιμενάρχης Βόλου, ο επίτιμος αρχηγός Β’ Σώματος Στρατού Στ. Τουρναβίτης, και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Επίσης παραβρέθηκαν πλήθος στρατιωτικών, κυρίως της 1ης ΤΑΞΑΣ, αλλά και εκπρόσωποι της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 111 Πτέρυγας Μάχης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση