Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανεπιθύμητα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Ανεπιθύμητα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ανεπιθύμητα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ομαλά , αλλά με κάποια …παρατράγουδα εξελίχθηκε η αποψινή   πορεία φοιτητών και εκπροσώπων φορέων του Βόλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία καθυστέρησε περίπου μιάμισι ώρα,   καθώς πολιτικές κινήσεις και φοιτητές ζητούσαν να αποχωρήσουν από το σώμα της πορείας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 5.00 το απόγευμα έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην της πόλης.

Εκεί συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα, και φώναζαν συνθήματα, ζητώντας να φύγουν από την πορεία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξαν λεκτικοί διαξιφισμοί και ένταση, όμως τελικά επικράτησε ψυχραιμία και η πορεία ξεκίνησε ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν στα μετόπισθεν της πορείας και στην οδό Καρτάλη με ς αποσπάστηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Ν.Ε. στην οδό ς.

Ξεχωριστή πορεία οι αντιεξουσιαστές

Εν τω  μεταξύ σε ενεχυροδανειστήριο προκάλεσαν αντιεξουσιαστές που έκαναν ξεχωριστή πορεία από την πλατεία Ελευθερίας και προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά αστυνομικών που τους ακολουθούσαν.

ύρω στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία από τους αντιεξουσιαστές. Η πορεία κινήθηκε διά μέσω των οδών Ιωλκού – Αλεξάνδρας – Κουταρέλια – αλλίας – Κουμουνδούρου – Αλεξάνδρας – Σπυρίδη – Δημητριάδος – Ιωλκού κι Ιάσονος.
Μάλιστα στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου – Αλεξάνδρας οι αντιεξουσιαστές σταμάτησαν σε απόσταση «αναπνοής» από τις διμοιρίες αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, προκαλώντας τους φραστικά με διάφορα συνθήματα και βρισιές.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν διά μέσω των οδών Αλεξάνδρας – Σπυρίδη – Δημητριάδος – Ιωλκού κι Ιάσονος και στην οδό Ιάσονος στο ύψος της οδού Αντωνοπούλου έσπασαν το πλαστικό από σύστημα συναγερμού σε ενεχυροδανειστήριο.
Η πορεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 8.15 το βράδυ. Λίγα λεπτά αργότερα, περίπου 10 κουκουλοφόροι με πέτρες στα χέρια κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Μαυροκορδάτου στην οδό και στο ύψος της Όγλ άρχιζαν να πετούν πέτρες, μολότοφ και φωτο στις αστυνομικές δυνάμεις, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.
Aπό τη μολότοφ «άρπαξε» φωτιά το μπροστινό μέρος – καπό αυτοκινήτου,  η οποία κατασβέστηκε άμεσα.
Από πέτρες έσπασε το πίσω τζάμι αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στη οδό Όγλ, ενώ φωτιά πήρε και μία ραφιέρα με χαρτικά καταστήματος επί της οδού μεταξύ Γαμβέτα κι Όγλ.
Επίσης, οι κουκουλοφόροι έριξαν ζαρντινιέρες στην οδό Γαμβέτα στο ύψος της οδού Δημητριάδος και πέταξαν σκαμπό από καφέ στη συμβολή των οδών Γαμβέτα – Δημητριάδος. Τα έληξαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τα  παρακολουθούσαν εκ του ασφαλούς από τις καφετέριες .

poreia2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση