Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό ν/σ και όλα τα αντιαγροτικά μέτρα
Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό ν/σ και όλα τα αντιαγροτικά μέτρα

Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό ν/σ και όλα τα αντιαγροτικά μέτρα

Ανεπιθύμητοι είναι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό ν/σ και όλα τα αντιαγροτικά μέτρα, τόνισαν σήμερα στις 11.00 το πρωί αλιείς και αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Βόλου, στο ύψος του Τελωνείου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στα καΐκια και σε πομπή εν πλω κατευθύνθηκαν στο κορδόνι όπου έκαναν μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Σαράντα πλοιάρια με αναμμένα καπνογόνα ξεκίνησαν στις 11.15 από το λιμάνι με προορισμό το κορδόνι όπου παρέμειναν μέχρι τις 2.00 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός τόνισε: «Τα μέτρα που θέλουν να λάβουν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, σε συνδυασμό με το κόστος παρς, θα μας οδηγήσουν στον αφανισμό, δεν θα βγαίνουμε και θ' αναγκαστούμε να παρατήσουμε τις δουλειές μας και να προστεθούμε στους άνεργους.
Με τα νέα μέτρα περίπου 80% του εισοδήματος των αγροτών θα πηγαίνει σε και φορολογία.»

Ο ίδιος είπε ότι οι αγρότες της Ζαγοράς ήρθαν με μικρή αντιπροσωπεία του Ανατολικού Πηλίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και αυτές τις μέρες κάνουν ενημερωτικές συσκέψεις των αγροτών (σήμερα στο , αύριο στη , το Σάββατο στον Κισσό και την Κυριακή στη Ζαγορά) για να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης, ζητώντας να πάρουν τα μέτρα αυτά πίσω.

 

 

O Π. Ηλιόπουλος

 

Mε αφορμή την καταφανή προσπάθεια απαξιώσεως του πρωτογενούς τομέα εκ μέρους της κυβέρνησης, η καλεί τον αγροτικό κόσμο να αντισταθεί σθεναρώς στα εθνοκτόνα σχέδιά της. Το επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό, σε συνδυασμό με το κόστος παρς, οδηγεί στην πλήρο αφανισμό αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων και στην εκμηδένιση της Εθνικής Παραγωγής.

Σήμερα το πρωϊ, κλιμάκιο της Τ.Ο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΗΣ, με επικεφαλής το βουλευτή , Παναγιώτη Ηλιόπουλο, παρευρέθη στις τάξεις των αλιέων στο λιμάνι του Βόλου. Η παρούσα στις κινητοποιήσεις και στο δίκαιο αγώνα τους, στέκεται εξ' αρχής στο πλευρό του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε: “Όλοι οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς με Ελληνικές Σημαίες στις κινητοποιήσεις! Να δείξουμε στην μνημονιακή αυτή συμπαιγνία ότι ο Λαός είναι παρών και μάχεται μακρυά από μικροπολιτικά συμφέροντα και οφέλη.”

 

 

alieis2alieis

"Αλιεύοντας" την είδηση