Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανεπαρκές το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου παρά την εκτίμηση των Τ.Υ. του Υπουργείου
Ανεπαρκές το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου παρά την εκτίμηση των Τ.Υ. του Υπουργείου

Ανεπαρκές το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου παρά την εκτίμηση των Τ.Υ. του Υπουργείου

Έντονη είνι η δυσρέσκεια του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, για το έγγραφο της Διεύθυνσης Τ.Υ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο τα 2.400 τ.μ. του Δικαστικού Μεγάρου επαρκούν, καθώς καλύπτουν 1.976τ.μ. και περισσεύουν 430 περίπου τ.μ., τη στιγμή που μικρότερες πόλεις από το Βόλο έχουν Δικαστήρια που καλύπτουν πάνω από 2.500 τ.μ. συνολικό εμβαδό.

Τα παραπάνω προέκυψαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, κατά την οποία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λαζ. Γαϊτάνης, ανέφερε ότι το έγγραφο του Υπουργείου για την κτιριολογική μελέτη των Δικαστηρίων του Βόλου, του γνωστοποιήθηκε στις 27 Μαΐου κι όπως είπε «βγάζει μια πόλη τρελή, όταν όλοι συμφωνούν ότι το κτίριο είναι ανεπαρκές για τις ανάγκες του. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το έγγραφο, οποιαδήποτε άλλη λύση, είτε ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου, είτε μεταβατική λύση, δεν θα υλοποιηθεί».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το έγγραφο αυτό εστάλη από το Υπουργείου μετά από έγγραφα που απέστειλαν το και το Πρωτοδικείο Βόλου, το πρώτο στις 19 Ιανουαρίου και ένα μήνα περίπου μετά το δεύτερο, χωρίς τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και πρότειναν τη μεταστέγαση του υ και Πταισματοδικείου στο κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στην οδό Γαλλίας.

Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι σε έναν χώρο 70 τ.μ. συνωστίζονται 15 υπάλληλοι, σε ένα χώρο 15 τ.μ. οκτώ Ειρηνο και 20 μ. είναι το αρχείο, ενώ πρόσθεσε: «Για εμάς δεν αποτελεί πανάκεια μια εμβαλωματική λύση».

Μάλιστα χαρακτήρισε κατάπτιστο το έγγραφο της Διεύθυνσης Τ.Υ. του Υπουργείου, λέγοντας: «Όλοι οι φορείς συμφωνούν ότι το Δικαστικό Μέγαρο είναι ακατάλληλο. Θέλουμε να μάθουμε αν ο υπουργός Δικαιοσύνης ασπάζεται αυτή την άποψη. Ενημέρωσα τους κυβερνητικούς βουλευτές πριν δημοσιοποιήσω το θέμα αυτό και μου απάντησαν ότι ο υπουργός τους πληροφόρησε ότι δεν το ασπάζεται αλλά θέλουμε επίσημη δήλωση. Να πάρει επίσημη θέση. Να έρθει να δει το χώρο και να κρίνει. Είναι πολιτικά υπόλογος απέναντι στην πόλη».

Επίσης ο πρόοεδρος του Δικηγορικού συλλόγου διερωτήθηκε αν είναι δύσκολο να διατεθούν για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, γιατί δεν δίνονται για τη μεταστέγαση υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην Ταχυδρόμου, υπενθυμίζοντας ότι όταν είχε προταθεί αυτή η λύση, είχαν τεθεί θέματα στατικότητας κι ότι δύο όροφοι είναι αυθαίρετοι – θέματα στα οποία μπορούν να δοθούν άμεσα λύσεις.

Ο κ. Γαϊτάνης ενημέρωσε ότι άλλες πόλεις που δεν είναι τόσο μεγάλες με τόσο αυξημένες ανάγκες όπως ο , έχουν μεγαλύτερα Δικαστικά Μέγαρα κι έφερε ως παράδειγμα την Κέρκυρα με Δικαστικό Μέγαρο 7.000 τ.μ., η Βέροια με 5.800 τ.μ., η Σπάρτη με 3.400τ.μ., την Ηγουμενίτσα με 2.500 τ.μ., τα καλάβρυτα με 2.500 τ.μ. κ.ά.

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Νικ. Χατζησταματίου άσκησε κριτική στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τ.Υ. του Υπουργείου λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτή η κυρία που υπέγραψε το έγγραφο δεν κοίταξε τι έχει πει το Υπουργείο εδώ και 17 χρόνια, ότι ο χρειάζεται ένα Δικαστικό Μέγαρο έκτασης 11.000 τ.μ. για να καλύψει τις ανάγκες του.

Το πρώην κτίριο του Ταχυδρόμου, αγοράστηκε από το δημόσιο για να καλύψει συμπληρωματικά τις ανάγκες των Δικαστηρίων μέχρι να ανεγερθεί νέο Δικαστικό Μέγαρο».

Μάλιστα χαρακτήρισε αστειότητες τα όσα ακούγονται περί στατικότητας τονίζοντας ότι στο υπόγειο του κτιρίου ήταν τοποθετημένο πιεστήριο τεσσάρων τόνων/τ.μ. «Από το 1967 δεν έχει πάθει ούτε μία ρωγμή, ενώ και οι εκπρόσωποι της ΘΕΜΙΣ κατασκευαστική που είχαν δει το χώρο, είχαν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε και συνέχισε «Εκπλήσσει το έγγραφο αυτό που βγάζει τρελό το ίδιο το Υπουργείο».

Να σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί δικαστές να περιφέρονται με φακέλους ανά χείρας αναζητώντας γραφείο για να δικάσουν κι αυτή η εικόνα, όπως και οι φωτογραφίες ποου δείχνουν στοιβαγμένα έγγραφα σε διαδρόμους, δεν συνάδει με την εκτίμηση που κάνει η Διεύθυνση Τ.Υ. του υπουργείου Δικαοσύνης.

dikast1 (2)

dikast1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση