Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανελκύθηκε το τζιπ από το λιμάνι του Βόλου
Ανελκύθηκε το τζιπ από το λιμάνι του Βόλου

Ανελκύθηκε το τζιπ από το λιμάνι του Βόλου

Ανελκύθηκε νωρίς σήμερ το πόγευμα από τη , στο λιμάνι του Βόλου, το τζιπ μάρκας Land Rover που έπεσε χθες το βράδυ στη και ευτυχώς γλίτωσαν ο 60χρονος οδηγός και η 55χρονη σύζυγός του, που επέβαιναν στο όχημα.

Στην επιχείρηση που διήρκεσε 70 λεπτά της ώρας, βούτηξε στα παγωμένα νερά ο δύτης Λευτέρης Δροσινός που το εντόπισε, το έδεσε με ιμάντες, στη συνέχεια ο γερανός το έφερε κοντά στην και το ανέλκυσε από τον βυθό.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στο λασπωμένο βυθό, πάνω από 30 μέτρα μακριά από το κρηπίδωμα, γυρισμένο ανάποδα και σε βάθος 11 μέτρων, δίπλα ακριβώς από το σημείο που αγκυροβολούν τα επιβατηγά πλοία της γραμμής Βόλου – Σποράδων.

Ο κ. Δροσινός δήλωσε ότι η ανέλκυση ήταν δύσκολη, διότι στο συγκεκριμένο σημείο ο βυθός της θάλασσας ήταν σκοτεινός, ενώ το αυτοκίνητο είχε γυρίσει ανάποδα.Τόνισε επίσης ότι είχε ακριβείς πληροφορίες από το «Πρωτεύς» (δίπλα από το οποίο έπεσε το όχημα στη θάλασσα), ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν σε απόσταση 20-30 μέτρα από τη στεριά και ο ίδιος το εντόπισε μετά από έρευνα περίπου 30 λεπτών.

Από την πτώση έσπασε το παρμπρίζ και το τζάμι της πέμπτης πόρτας, ενώ τα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού ήταν κατεβασμένα, από τον οδηγό και τη σύζυγό του που κατάφεραν να βγουν πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί.

Σημειώνεται ότι το τζιπ, που οδηγούσε ο 60χρονος και βρέθηκε θετικός σε που του έγινε, καξε στη θάλασσα στις 21.45 χθες το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, όπου κατέπλευσε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ενώ το πλοίο έδεσε και άρχισαν να αποβιβάζονται επιβάτες και , ξαφνικά στο λιμάνι έφτασε με ταχύτητα ένα τζιπ, ο οδηγός του οποίου δεν φρέναρε για να σταματήσει, με αποτέλεσμα το όχημα, αφού πέρασε το υπερυψωμένο σημείο της ς όπου πέφτει ο καταπέλτης του πλοίου, να καταλήξει στη θάλασσα, δίπλα από το «Πρωτεύς» και σε απόσταση περίπου αρκετών μέτρων από την προβλήτα.

Αμέσως έπεσαν στη θάλασσα ένας αρχικελευστής του Λιμεναρχείου Βόλου και ένας ναυτικός πράκτορας που βοήθησαν τους επιβάτες να φορέσουν τα σωσίβια που έριξε στη θάλασσα το πλήρωμα του «Πρωτεύς» και στη συνέχεια να ανέβουν με ανεμόσκαλα στην προβλήτα, ευτυχώς, καλά στην υγεία τους.

Επί τόπου κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε το ζευγάρι στο Βόλου, με εντολή του εισαγγελέα ο 60χρονος αφέθηκε ελεύθερος και όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός του αυτοκινήτου και η σύζυγός του είναι κάτοικοι Βόλου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση