Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανελκύστηκε το «Απάτσι» της 1ης ΤΑΞΑΣ
Ανελκύστηκε το «Απάτσι» της 1ης ΤΑΞΑΣ

Ανελκύστηκε το «Απάτσι» της 1ης ΤΑΞΑΣ

Τρεις ώρες διήρκεσε η διαδικασία ανέλκυσης του ελικοπτέρου «Απάτσι», που έπεσε χθες το πρωί στη θάλασσα, στην περιοχή του κόλπου Ορφανού, Ανατολικά της Χαλκιδικής, συμμετέχοντας στην άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016» και είχε απογειωθεί από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στις 9 χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της άσκησης σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την ακτή και χάρη στην άμεση επέμβαση Πεζοναυτών και Καταδρομέων κυβερνήτης και συγκυβερνήτης σώθηκαν και νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση ανέλκυσης του πολεμικού ελικοπτέρου ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που εδρεύει στο Βόλο μαζί με τα άλλα ασκούμενα τμήματα, βούτηξαν και έβαλαν μπαλόνια στο ελικόπτερο ώστε να το ανεβάσουν ολόκληρο στην επιφάνεια, καθώς μετά την πρόσκρουση στο νερό είχε γυρίσει ανάποδα και το μισό βρισκόταν κάτω από το νερό.

Στη συνέχεια το έδεσαν με ιμάντες ώστε να μην πάθει κάποια δομική ζημιά και το έσυραν μέχρι την παραλία.

Η επιχείρηση ανέλκυσης του ελικοπτέρου ΑΗ-64 ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχε ολοκληρωθεί.

Σήμερα αναμένεται αρματοφορέας να το παραλάβει και να το μεταφέρει στη βάση ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο προκειμένου να εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες που θα συντάξουν το πόρισμα για τα αίτια της πτώσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα το ελικόπτερο να σωθεί και να επισκευαστεί, αλλά αυτό θα κριθεί αφού ολοκληρωθεί το των εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσουν την πτώση του ελικοπτέρου.

Παράλληλα με την ανέλκυση, ειδική ομάδα της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού έσπευσε στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου προκειμένου να κάνει μετρήσεις για να διαπιστώσει εάν υπήρξε κάποια περιβαλλοντική ζημιά από την πτώση του ελικοπτέρου.

Με ειδικά έκαναν μετρήσεις για να εντοπίσουν τυχόν επιβάρυνση από ενδεχόμενη διαρροή καυσίμου ή από τα πυρομαχικά του ελικοπτέρου, έλαια των υδραυλικών ή άλλα υλικά.

Σύμφωνα με πηγές του δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα και η παραλία είναι κατάλληλη για χρήση από τους λουόμενους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση