Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ανελκύστηκε το «Απάτσι» της 1ης ΤΑΞΑΣ
Ανελκύστηκε το «Απάτσι» της 1ης ΤΑΞΑΣ

Ανελκύστηκε το «Απάτσι» της 1ης ΤΑΞΑΣ

Τρεις ώρες διήρκεσε η διαδικασία ανέλκυσης του ελικοπτέρου «Απάτσι», που έπεσε χθες το πρωί στη , στην περιοχή του κόλπου Ορφανού, Ανατολικά της Χαλκιδικής, συμμετέχοντας στην «ΣΑΡΙΣΑ 2016» και είχε απογειωθεί από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο .

Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στις 9 χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της άσκησης σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την ακτή και χάρη στην άμεση επέμβαση Πεζοναυτών και Καταδρομέων κυβερνήτης και συγκυβερνήτης σώθηκαν και νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση ανέλκυσης του πολεμικού ελικοπτέρου ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που εδρεύει στο Βόλο μαζί με τα άλλα ασκούμενα , βούτηξαν και έβαλαν μπαλόνια στο ελικόπτερο ώστε να το ανεβάσουν ολόκληρο στην επιφάνεια, καθώς μετά την πρόσκρουση στο είχε γυρίσει ανάποδα και το μισό βρισκόταν κάτω από το .

Στη συνέχεια το έδεσαν με ιμάντες ώστε να μην πάθει κάποια δομική ζημιά και το έσυραν μέχρι την παραλία.

Η επιχείρηση ανέλκυσης του ελικοπτέρου ΑΗ-64 ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχε ολοκληρωθεί.

Σήμερα αναμένεται αρματοφορέας να το παραλάβει και να το μεταφέρει στη βάση ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ στο προκειμένου να εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες που θα συντάξουν το για τα αίτια της πτώσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα το ελικόπτερο να σωθεί και να επισκευαστεί, αλλά αυτό θα κριθεί αφού ολοκληρωθεί το των εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσουν την του ελικοπτέρου.

Παράλληλα με την ανέλκυση, ειδική ομάδα της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού έσπευσε στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου προκειμένου να κάνει μετρήσεις για να διαπιστώσει εάν υπήρξε κάποια περιβαλλοντική ζημιά από την του ελικοπτέρου.

Με ειδικά μηχανήματα έκαναν μετρήσεις για να εντοπίσουν τυχόν επιβάρυνση από ενδεχόμενη διαρροή καυσίμου ή από τα πυρομαχικά του ελικοπτέρου, έλαια των υδραυλικών ή άλλα υλικά.

Σύμφωνα με του ΓΕΣ δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα και η παραλία είναι κατάλληλη για χρήση από τους λουόμενους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση