Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Aνέλκυση της Αργούς σήμερα το πρωί
Aνέλκυση της Αργούς σήμερα το πρωί

Aνέλκυση της Αργούς σήμερα το πρωί

H ανέλκυση της Αργούς ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, προκειμένου να στολιστεί για τις των Χριστουγέννων και να αποτελέσει έλξης στην του Λιμανιού.

Η Επιχείρηση ξεκίνησε από το πρωί με τη συνδρομή του Λιμενικού, της Τροχαίας, για να μεταφερθεί το τρέιλερ, στο οποίο θα τοποθετηθεί η Αργώ και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων που βοήθησε για τη ρυμούλκηση του σκάφους στο ύψος του κτιρίου Παπαστράτος.

Ο εργ στο Τμήμα Συντηρήσεων της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου Βόλου Κώστας Σταυρόπουλος είπε ότι πρόκειται για την ανέλκυση της Αργούς, την οποία η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να τη βγάλει στην στολισμένη, στο ύψος του κτιρίου Παπαστράτος, για τις ημέρες των γιορτών.

Το πιο δύσκολο κομ, σύμφωνα με τον κ. Σταυρόπουλο, ήταν το τρέιλερ να διασχίσει την πόλη, καθώς είναι μήκους 30 μέτρων και δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Στη συνέχεια το τρέϊλερ έπεσε στο νερό για να τοποθετηθεί πάνω του η Αργώ και βγήκε στην προβλήτα με το τρέιλερ.

Ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το , που θα βρίσκεται για πάνω από έναν μήνα στη στεριά και θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση.

Όσον αφορά το γεγονός ότι το σκάφος θα βρίσκεται εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, ο εργ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο που παραμένει στην τρίτη προβλήτα του εμπορικού λιμένος.

Τέλος, είπε ότι τον Μάρτιο, θα ξεκινήσει η ετήσια συντήρηση του σκάφους, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ενώ ευχαρίστησε το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΒ, την Τροχαία και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, τόνισε ότι ο Βόλου ζήτησε τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας με το φουσκωτό για να ρυμουλκηθεί η Αργώ στο χώρο του κτιρίου Παπαστράτος, καθώς δεν είχε πλήρωμα.

argw

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση